Civic
Troche o modyfikacjach wnętrz i karoserii.

Dave
Forumowicz

przez Dave » 2005-05-04, 10:22

Hehe no wlasnie. Zajebiscie podobaja mi sie ceerki ale civiczki tez sa zajebiste! Majac do dyspozycji niecale 10 tys jest dylemat czy starsza ceerke czy civika, wprawdzie jestem mlody ale tesciow tez czasem przydalo by sie przewiezc! Zakladam ze jazda ceerka sprawia niesamowite wrazenie, bo dynamika pewnie o wiele lepsza niz w civ 1,5!!! Czy w ceerce da rade wyjechac w trase w 4 osoby???
P.S
Wiem ze hondowskie silniki sa nie do zajechania, ale cz ogolnie kup8ujac crx'a duzo jest roboty pod maska? Ogolnie da rade kupic caly silnik za 2tys, ale czy nastawiac sie od razu na kapitalke kupujac ceerke???
Aha, jak sie jezdzi po naszych drogach obnizona ceerka? Duzo sie trze podwoziem??? ;)
Elrohir Narmolanya

romcio
Forumowicz

przez romcio » 2005-05-04, 10:45

Czy sie da jezdzic w 4 osoby po trasie ? pewnie sie da, pod warunkiem , ze tesciowie nie maja wiecej niz 150cm wzrostu i nie waza wiecej niz 50 kg ;p
Co do kapitalki, to nie nastawiaj sie za bardzo .. bo lepiej zrobic swap`a na inny silnik niz inwestowac w robocizne tego. Kupujac zwracaj raczej uwage na stan zawieszenia, bo to chyba jeden z glownych problemow crx`a

Jak sie jezdzi crx`em po polskich drogach ?
Na seryjnym zawieszeniu "nie dlugo" :)
Streetracing is not a crime
http://www.roadwarriors.pl/

falo
Forumowicz

Samochód: ed9

przez falo » 2005-05-04, 10:48

A wiec tak , w trase w 4 osoby . Hmmmm da rade ale nie bedzie to przyjemne przezycie choc miejsca z tylu nie jest az tak dramatycznie malo jakby sie moglo wydawac . Faktem natomiast jest ze to jest raczej 2 osobowy samochod , a ewentualne osoby z tylu nie maja miejsca nad glowa . Mam ok 180cm wzrostu i musze jechac zgarbiony zeby nie obijac lbem o tylna klape.

Co do silnika to ja za swoja dalem 9300 i z silnikiem nie mam wlasciwie nic do roboty . Wszystko zalezy od stanu konkretnego egzemplarza , trzeba sie poprostu przyjzec , juz na pierwszy rzut oka widac z ktorym egzemplarzem nie bedzie klopotow .

A co do obnizonego podwozia, mam -35mm na utwardzonych sprezynach h&r i troszke trzesie :) Bez tragedii jednak trzeba sie przyzwyczaic do jazdy takim samochodem i wypatrywac dziur w jezdni. Podwoziem jeszcze nigdy nie udalo mi sie przytrzec co najwyzej tlumikiem . Jest to nawet norma na wiekszych progach zwalniajacych .

Musisz sie zastanowic czego szukasz , komfortu czy osiagow :]

romcio
Forumowicz

przez romcio » 2005-05-04, 10:52

falo napisał(a):Musisz sie zastanowic czego szukasz , komfortu czy osiagow :]

ADRENALINY jest nadmiar , juz nie wspomne o poscie z kiedys tam .. w ktorym ktos tam powiedzial "jak podjedziesz pod TESCO to nie bedziesz sie zastanawial gdzie zaparkowales samochod.. bo od razu bedzie sie rzucal w oczy " Jednym slowem, jezdzic nie zmieniac :)

falo
Forumowicz

Samochód: ed9

przez falo » 2005-05-04, 10:58

romcio napisał(a): juz nie wspomne o poscie z kiedys tam .. w ktorym ktos tam powiedzial "jak podjedziesz pod TESCO to nie bedziesz sie zastanawial gdzie zaparkowales samochod.. bo od razu bedzie sie rzucal w oczy

Hehehe ,jassne , jeszcze trzeba go wypatrzec na parkingu , bo mojego to potrafi byle poldek zaslonic :D

romcio
Forumowicz

przez romcio » 2005-05-04, 11:00

falo napisał(a):Hehehe ,jassne , jeszcze trzeba go wypatrzec na parkingu , bo mojego to potrafi byle poldek zaslonic :D

Nie.. wystarczy tylko kierowac sie tam gdzie jest zbiorowisko podziwiajacych ludzi :D

marcin77
Forumowicz

przez marcin77 » 2005-05-04, 11:19

a moim zdaniem proponowanie podróży na tylnej kanapie CRX i to dwóm osobom
to przejaw SADYZMU :strzal: (chociaż dla niektórych teściów to może odpowiednie miejce :D )
moi są git i woże ich civicem :P

ale adrenalina to tylko CRX nawet ed9 :D :D :D (no chyba że civ 5gen 160ps - ale to żadkośc, najczęściej zmasakrowane i kaski sporo)
pozdr
H - najbardziej szanowana litera alfabetu ...

merfi vtec
Forumowicz

przez merfi vtec » 2005-05-17, 23:17

ciastosz napisał(a):Czerwona - gdyby nie badlook to naprawde spoko.....

To nie badlook tylko wciecie na soczewki ;) Zabka ma takie skosy w oryginale :)
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata
---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com

jacob
Forumowicz

przez jacob » 2005-05-18, 06:07

Siema ja jechalem ze znajomymy nad morze w 4 osoby, ani razu sie nie zatrzymywalem. Jak dotarlismy na mieejsce tylni pasazerowi jak wyszli stracili na krotko czucie w nogach :) ale nie mieli co narzekac. Sluchaj ja mam obnizona hondzie jak podjezdzam do krraweznika brakuje mi zderzakiem jakies 2 cm. Autko musi byc bardzo utwardzone jak nie chcesz nic zgubic...pozdrawiam

lechu
Forumowicz

przez lechu » 2005-05-18, 09:11

merfi vtec napisał(a):
ciastosz napisał(a):Czerwona - gdyby nie badlook to naprawde spoko.....

To nie badlook tylko wciecie na soczewki ;) Zabka ma takie skosy w oryginale :)

no chyba niebardzo - ewidentny badlook ;)

Poprzednia strona