Offset felgi (ET)
Offset zwany również odsadzeniem jest odległością pomiędzy płaszczyzną symetrii felgi, a płaszczyzną powierzchni montażowej. Offset może być dodatni lub ujemny i jest specyficzny dla konkretnego modelu felgi a nie samochodu, jak rozstaw. Oznacza to, że różne felgi montowane do tego samego auta mogą mieć różne offsety.
przy ET 35-40 Felga bedzie schowana w nadkole i moze miec szerokosc 7 cali.
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata ---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com
greg 1968 napisał(a):Styl felg ma się tobie podobać. Ale trzeba pamiętać o rozsądnym ET felgi( zalecane ET 45) a tego brak w opisie. Reszta parametrów jest ok.
ok ale to ma byc dodatnie ET czy ujemne?
i jeszcze jedno pytanie czy ktos wie jakie ET ma seryjna felga stalowa w ed9 ?
Ostatnio edytowano 2007-04-03, 21:02 przez ziaro, łącznie edytowano 1 raz
a ja mam pytanie jakby wygldala felga 16 7J et15 w del solu?? bo z tego co widze musi felga do del sola byc gleboka a tu et 15 jest bardziej na zewnatrz...
Rafal_sol, wądpie czy ci się zmieszczą et 15 w solce sreyjnej tu na fotce błotniki wystawił
max et 30 wejda też szukam z 2 miechy i wiem żę max et 30 wejdą
no wlasnie co samochod to inaczej ze et - jak mialem corrado to 16/9 czy pozniej 17/8,5 cala nie stanowilo wiekszego problemu (tylko male hehe) a tu nie chce kombinowac na sile i w sumie nie wiem czy zmieniac fele czy nie.Teraz stoji na alu hondy i narazie w sumie wyglada dobrze tym bardziej ze z zewnatrz nik go nie z buraczyl tylko jest tak jak z fabryki bez zbednego laminatu...