Zmiana z D16A9 na V-tec-a ???
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

wielki
Forumowicz

przez wielki » 2005-05-08, 17:16

moim zdaniem ludzie z Dziećmierowie sie poprostu za duzo nie znaja :roll: i ja bym im nie powiezyl swojej hondy (wnioskuje po tym

..
."I okazało się, że jak ktoś ma ochotę na szybkie auto (CRX) w rozsądnej cenie to należy tak:
- zmienić auto na b16a1
- cały wydech do niego (mogą założyć Mugena)
- VTEC controler
I mając te około 170KM i regulacje vtecia na około 3000rph można się ładnie pościgać
trwałość silnika jest OK pod warunkiem, że vtec będzie przestawiany tylko na krótko

Zacząłem z nimi gadać o B18C6, że fajne itp i zgarnąłem taką zjebke, że głowa boli
Jak usłyszałem o problemach jakie są przy wkładaniu tego silnika to się za łeb chwycilem.
Kupa spawania (w EE8 też) i poza normalnymi rzeczami, które trzeba zmienić takimi jak półosie skrzynia komputer i cała masa innych rzeczy to tak:
sprzęgło mamy na linke a w B18C6 jest hydrauliczne, zegary mamy na linke a w B18C6 są sterowane impulsem elektrycznym itp
Jednym słowem kupa roboty i RZEŹBIENIA i nigdy nie będzie to auto ktoremu zaufasz w 100 %

......... chyba ze zostalo cos zle opisane ,albo chca sporo zarobic na kliencie :?: ps. wlozenie b18c6 do ee8-9 to bajka i sama przyjemnosc ,wrecz zabawa tylko trza wiedziec jak. Jedynie elektryka sprawia problemy

pozdr. sorry za taki atak ale jakos nie moge sie powstrzymac :evil:
ee9 - stare , brzydkie za to szybkie ...

Alpiniste
Forumowicz

przez Alpiniste » 2005-05-08, 18:19

wielki jak pijesz do mnie to nie ma sprawy :twisted:

Ja nie jestem specem od silników itp.
Widziałem oba silniki i na tym się kończy, znam się trochę na tym ale to tylko efekt samokształcenia.
Jak na mój skromny gust to w tym temacie powinny się wypowiedzieć osoby, które taki swap przeprowadziły (PussyFaN i BRACIA). Znają sprawę od podszewki i wiedzą co w trawie piszczy.

Dlatego ja już nie mam zamiaru "gdybać". W USA jeżdźą takie wynalazki o których nam się nawet nie śniło. Po prostu chodzi o to czy gra jest warta świeczki tzn
1. Uda się taki swap zrobić w miarę szybko i bezproblemowo
2. Nie będzie przykrych niespodzianek w przyszłości:
- "Mam B18C6 w crx"
- "To chodz się przejedziemy"
- "nie możemy"
- "czemu"
- "Bo auto stoi w warsztacie i nie wiadomo czemu nie chce jeździc"
Life is 2 short to drive 2 slow.

lechu
Forumowicz

przez lechu » 2005-05-08, 18:30

ja znam z forum 3 osoby oprocz wymienionych przez Ciebie to jeszcze Radex mial w swojej. Z tego co mi wiadomo to wszystkie chodza pieknie, nie narzekali na problemy, Bracia z tego co sie orientuje startuje na 1/4 i na filmiku wygladalo ze ma kopa nieziemskiego.
A co do ustawiania vteca na 3300 to powinien sie chyba na wyzszych obrotach wlaczyc - zawory powinny byc dluzej otwarte wiec nie wiem czy jest jakis wiekszy sens robienia tego na 3300.

Poprzednia strona