Witam, planuję niedługo zakup audio, finanse mam niestety ograniczone, proszę was o opinię na temat tego zestawu, czy się opłaca (cena, dla mnie do zaakceptowania jeśli warto), oraz jak się to sprawdzi w użytku.
To co mi się bardziej opłaca kupić? niemam zamiaru wydawać na car-audio 2000zł (wiem,wiem - i tak za 2000 to bym dopiero kupił radio o którym można powiedzieć że jest 'dobre')
I traktujcie mnie jako normalnego człowieka, nie jakiegoś audiofila - jak narazie jeździłem z kaseciakiem daewoo (nawet niewiem jaki model ale zuom) i na seryjnych głośnikach, i jak dla mnie było nieźle, ale chcę żeby było lepiej.
http://www.allegro.pl/item182013976_mac ... ystem.html Sprawdzony zestaw... Blau nie wygląda kosmicznie, nie ma swiecidełek jak pioneer ale gra naprawde przyzwoicie, swietnie brzmi z mac audio.... doinwestuj troche a napewno zagra o niebo lepiej od proponowanego
Jak chcesz dobre głośniki które zagrają na samym radyjku to polecam phonocar:
http://www.allegro.pl/item185477832_pho ... wabna.html Są to bardzo dobre głośniczki w bardzo dobrej cenie. Y-Line to nizsza półka cenowa ale grają a nie pierdzą! Jeżeli chcesz troszkę ciekawsze to możesz wybrać sobie Phonocar Titanium ale one już lubia dostac troszkę mocy, czyli bez wzmacniacza nie zagra tak jak powinno.
PZDR!!!
Z kazdym dniem nieuchronnie zwiększa się liczba tych, którzy mogą pocałować mnie w dupę!!!
Mam lekki problem, bo myślałem pierw kupić głośniki i odtwarzacz, a za jakiś czas wzmacniacz, potem tubę i ew jakieś dodatkowe głośniki.
Da radę jakoś tak spasować by bez wzmacniacza jakieś grały nienajgorzej a potem z wzmacniaczem lepiej ?
Opis aukcji titanium:
"Zestaw Titanium naszym zdaniem idealnie nadaję sie do kązdego typu muzyki . Ich brzmienie oparte jest na solidnym , dobrze kontrolowanym fundamencie basowym ( nawet pod samym radiem bas zaskakuje dynamika ) . Natomiast tweetery Philipsa budują szeroką scenę dzwiękową , są detaliczne i bardzo precyzyjne . Tweetery tej klasy spotyka się w znacznie droższych zestawach ."
P.S: możecie mi polecić jakiś tani wzmacniacz? (z którym mógł bym pokusić się o powerbass albo helix blue 62?
Ostatnio edytowano 2007-04-16, 14:37 przez Gladi, łącznie edytowano 1 raz
Myślę nad tym by głośniki kupić w okolicach 200, może pokusił bym się o jakieś do 250-300 gdyby naprawdę było warto, radio wybiorę pewnie jakieś z blaupunkta w okolicach 350-400 pln.
Słucham club,dance,techno rzadziej hip-hop i sporadycznie jakiś goth-metal, rock.
Srali muchy bedzie wiosna...
to jest gadka reklamowa... tym bym sie najmniej sugerowal,
jesli chcesz rozbudowywac swoj zestaw o wzmacniacz radzilbym ci kupienie dobrych glosnikow, one pod samym radiem zagraja znosnie, poprostu nie pokaza "pazura", a pozniej po podlaczeniu pod wzmaka ukaza go i wtedy nei bedziesz chcial juz niczego innego a co do tuby lepiej skrzynie basowa...
[ Dodano: 2007-04-16, 14:45 ] do ilu ten wzmacniacz i czy on ma byc juz pod cos niskotonowego czy tylko pod przedni system??
Napisz maila do gościa którego link do aukcji podałem, on zaproponuje Tobie optymalne cenowo rozwiazanie. Bardzo konkretnie podchodzi do sprawy. Napisać nie boli, a napewno doradzi ci lepiej nież nie jedna osoba z forum
PZDR!!!
Z kazdym dniem nieuchronnie zwiększa się liczba tych, którzy mogą pocałować mnie w dupę!!!
Rolek, ale sprzedawcy maja to do siebie, ze nieraz wciskają coś co nie schodzi Za 350 to kup powerbassy. Radio za 400zł kupisz jakieś ZNOŚNE. Dasz do tego wzmaka + wygłuszenie drzwi i będziesz zadowolony. Z subwooferem poczekaj, bo moze sie okazać po prostu niepotrzebny