Powinna chować sie cała, chociacz czesto jest to niemozliwe A wyjecie antetny to odkrecenie dwóch śrubek na dachu, odpiecie przewodu od radia a pozniej na odwrot z nowa
Miałem ten sam problem i podczas ciagnięcia kabla urwal sie gdzies w środku...i musialem rozebrac deske bo ten kabel gdzies tam był spiety jakś zapinka razem z innymi...bede niedługo zakladal nowa i zobacze jak to wyjdzie od drugiej strony...
to ja sie podczepie bo juz dawno mialem pytac ale jakos sie nie udalo. problem dotyczy del solek. kto z Was nie ma antenki (zarobil miejsce na gladko cokolwiek)? jak poradziliscie sobie z zastepca anteny? macie inna? nowa? w jakim miejscu? itd? bo na zamkniete antence radio praktycznie nie odbiera wiec brak anteny tymbardziej odpada.
przerabiałem temat
ja miałem złamana antene, odkręciłem 2 srubki troszke wyszła i koniec, przewód trzymał, wiec większa siła i bum pekł kabelek antenowy, wiec do sklepu po kabelek i okuwki no i teraz jak go włozyć, stwierdziłem ze drucikiem najpierw i powiem wam zeby nadole go znaleść to było kiepsko, okazało sie ze on skręca nadole i tam jest taki otworek i w tym miejscu sądze ze moze blokować przewód antenowy, proponuje znaleść to miejsce i jeden pomaga na dole go wpychac a 2 wyciaga antenke (ten "zakręt" jest pod deską rozdzielcza gdzieś na wysokosci dolnego zawiasu od drzwi, tak mniejwiecej bo juz niepamiętam dokładnie)
[ Dodano: 2007-04-26, 07:55 ] i dodam ze u mnie antenka sie cała chowa
[ Dodano: 2007-04-26, 07:57 ] i jeszcze dodam ze jak pomogłem to moze plusik :)
kupilem rexa z antenka ktora sie chowala do polowy (tzn skracala sie z dlugosci i pol wystawalo i nie dalo sie schowac) i nie to ze byla zwalona tylko taka jej konstrukcja byla.
kupilem antenke chowana i ciagnac za przewod wlasnie sie urwala przy przeciagnieciu nowego kabla moze pomoc cos dlugiego i gietkiego (ja uzylem
takiego "druta" plastikowego od swiatlowodu) bo tam ten kabel ma ostry zakret i jest przyczepiony. jak odkrecisz wszystko od dolu (oslonka bezpiecznikow, jakies schowki na monety - chociaz niewiem czy go trzeba) znajdziesz ten kabelek idac od radia do tego miejca-lub na odwrot
nic trudnego. mi to zajelo kolo 30 min tak na tip top wiec zycze powodzenia !