Dolot powietrza ze zderzaka(potrzebne foty)

YankesCRX
Forumowicz

Dolot powietrza ze zderzaka(potrzebne foty)

przez YankesCRX » 2007-05-03, 14:28

Potrzebowalbym zdjec i instrukcji wykonania dolotu powietrza ze zderzaka.ED9 po lifcie[/b]
Ostatnio edytowano 2007-05-07, 11:41 przez YankesCRX, łącznie edytowano 1 raz
CARPE DIEM
LIFE IS 2 SHORT 2 LIVE SLOW

nitrox89
Forumowicz

Samochód: Challenger R/T

przez nitrox89 » 2007-05-03, 14:39

Honda Zbliża - Podaj Dalej :diabelek:

Sauron
Forumowicz

przez Sauron » 2007-05-03, 15:03

a ja mam takie pytanko bo jesli mam filtr zwykly (nie stożek) to jezeli zrobił bym 2 dziurki wiertlem 14 na lewym halogenie (stojąc przed autem) bo wtedy sie żadne spiro rury nie widać i wykrecił ten zbiorniczek co jest na pyłki i inny(syf) a rurę co była z dolotem nad chłodnica zaślepił to dało by to jakiś efekt?? bo masa zimnego powietrza dochodzi bez żadnych przeszkód niee przechodzac koło silnika i chłodnicy rura niee nagrzewa powietrrza co o tym sadzicie !! ??

lechu
Forumowicz

przez lechu » 2007-05-03, 15:53

ja mysle ze on na powaznie. Najlepszy efekt da jak zrobisz dziurki 15, ale koniecznie wiertlem do drewna.

Loobo
Forumowicz

przez Loobo » 2007-05-03, 15:54

Dobrze sobie ten nadmuch zamocuj. Ja mialem na dwie spinki plastikowe i mi go wyrwalo przy jakichs 230 km/h. Wpadl pod kolo i prawie nasralem w fotel :)

lechu
Forumowicz

przez lechu » 2007-05-03, 16:01

Loobo napisał(a):Dobrze sobie ten nadmuch zamocuj. Ja mialem na dwie spinki plastikowe i mi go wyrwalo przy jakichs 230 km/h. Wpadl pod kolo i prawie nasralem w fotel :)

No wlasnie, jakie macie sposoby zamontowania tej rury? U mnie zderzak jest sciagniety wiec moglbym zrobic sobie to raz i porządnie

Sauron
Forumowicz

przez Sauron » 2007-05-03, 17:02

kukus napisał(a):ty to na powaznie?

hmmm jak coś źle myślę to mnie poprawcie ?? bo niee wiem czy to ironia ze strony kujusa ?? :) hehe ale tak na powaznie to co o tym sadzicie bo napewno rure dolotowa powietrza z nad chlodnicy trzeba w takim razie zaślepić ?? bo tak to beda 2 wejscia powietrza i jenym to co bedzie wchodzic 2 bedzie wychodzić?? i czy sadzicie czy to cos da?? :)

lukas.elk
Forumowicz

przez lukas.elk » 2007-05-03, 17:07

Sauron, wywalasz te rure i rezonator wraz z ta guma co wchodzi do puchy i podciagasz rure spod zderzaka do wejscia do puchy i tyle... ;) Po co te kombinacje i zaślepianie?
Jeśli ci pomogłem kliknij "pomógł" pod moim postem.
--
Sprzedam:
-przepustnica ED9 (czujnik polozenia nietkniety)
-alternator do D16Z6/Civic 5 gen

Sauron
Forumowicz

przez Sauron » 2007-05-03, 17:11

hmmm w sumie racja ale sam widzisz dopiero ty teraz podales mi prostsze rozwiazanie :) racja :) rezonator to to caarne takie hehe równoległe do zbiorniczka z plynem do spryskiwaczy po przeciwnej stronie >?? ja myslałem ze to jakiś pojemnik na śmieci czy wode !!?? zeby tam to wpadało dzięki za inform

lukas.elk
Forumowicz

przez lukas.elk » 2007-05-03, 17:27

Rezonator wycisza odgłosy ssania i ponoć sprawia ze powietrze wpływa do dolotu "falowo".
Jeśli ci pomogłem kliknij "pomógł" pod moim postem.
--
Sprzedam:
-przepustnica ED9 (czujnik polozenia nietkniety)
-alternator do D16Z6/Civic 5 gen

kukus
Forumowicz

przez kukus » 2007-05-03, 21:46

Sauron napisał(a):apewno rure dolotowa powietrza z nad chlodnicy trzeba w takim razie zaślepić ?? bo tak to beda 2 wejscia powietrza i jenym to co bedzie wchodzic 2 bedzie wychodzić??

ty to na powaznie???

aaaahahhaha :rotfl2: no przepraszam ze sie nabijam ale dawno takich pomyslow nie widzialem na forum. Atom nabija sie ze mnie ze druciarz jestem i silikon wszedzie laduje a jak poczatki turbo wygladaly wielu pamieta ale pomysly Sauronaaaa niszcza wymiary :)

wywal dolot wywal rezonator wywal seryjny filtr i zaloz sobie na gumowa rure stozek. bedziesz mial piekny dzwiek i nic pozatym a jak zalezy Ci na pozostaniu przy serii to nic nie dlub i niech bedzie jak sztab japonow to droga niesamowitych obliczen zaprojektowal.

a jezeli chcesz sie bawic w dlubanie majac na celu poprawe tego czy owego to zabierz sie do tego z glowa a nie wiercac dziurki 14 (nie 15 bo to za duzo i Ci skoczy afr :rotfl2: )

Pytasz sie o efekty wiec masz wszytsko lacznie z wynikami (wykresy) na forum. I wybij sobie z glowy ze jakies dziurki i zalepiania dolotow poprawia Ci cos poza poczuciem spelnienia ze cos zrobiles przy autku.
"Był CRX - jest Subaru, lecz jednak sentyment w sercu zostaje..." - Ptasior

lechu
Forumowicz

przez lechu » 2007-05-04, 00:16

kukus napisał(a):a jezeli chcesz sie bawic w dlubanie majac na celu poprawe tego czy owego to zabierz sie do tego z glowa a nie wiercac dziurki 14 (nie 15 bo to za duzo i Ci skoczy afr )

ja mimo wszystko pozostaje przy 15, sam pomysl co mu da 14? praktycznie nic, a 2 x 15 to juz tego powietrza nazbiera ze ho ho :), jeszcze ja bym dorzucil z tylu takie klapki, aby na postoju ladnie zaslanialy te dziurki to bedziemy mieli 2 w 1 - niby seria ale devil inside [;

Sauron
Forumowicz

przez Sauron » 2007-05-04, 16:23

wywal dolot wywal rezonator wywal seryjny filtr i zaloz sobie na gumowa rure stozek. bedziesz mial piekny dzwiek i nic pozatym a jak zalezy Ci na pozostaniu przy serii to nic nie dlub i niech bedzie jak sztab japonow to droga niesamowitych obliczen zaprojektowal.

hmmmm niee powiedziałe mo wywaleniu seryjnego filtru !! wiec czytaj co pisze :)

kruszyn
Forumowicz

przez kruszyn » 2007-05-05, 11:02

jak mi sie uda to wsadze fotki ,,krok po kroku,,bo robilem to w zeszla sobote. Niestety musze to troche poprawic bo nie pomyslalem i wsadzilem rure papierowo aluminiowa ... i musze wykombinowac jakis wlot ktory ladnie by sie wkomponowal w zderzak i otwor na niby halogen :)
kolejnosc taka ..
- odkrecasz kierunki
- odkrecasz zderzak (po 2 sruby pod kierunkami klucz 12 + 3 sruby od dolu klucz 10 + po 2 na strone przy nadkolu -srubokret krzyzak)
- zdejmujesz pokrywe filtra
- odkrecasz mocowanie puchy filtra (nie pamietam ale 3 sruby klucz 8 )
- wyciagasz puche
- odkrecasz zbiornik pod zderzakiem ( 2 sruby jedna z przodu druga mocno od tylu ale nie potrzeba sciagac nadkola wystarczy lekko je odgiac)
- zaslepiasz otwor po dolocie ktory wychodzil przy chlodnicy ( przyjamniej u mnie tam byl)
-od dolu puchy wkladasz przewod ( ja wzialem od poloneza od nawiewu ale jest czesciowo papierowy i kicha troche za to ladnie sie miesci w dolny otowr puchy)
-sciagasz opaskami zakladasz puche skrecasz wszystko od gory
-wycinasz z zderzaku w miejscu ,,halogena,, otwor ( dobrze bylo by spreparowac jakis dolot bo otwor wyjdzie splaszczony i troche za maly jak na srednice rury)
-montujesz zderzak zakladasz rure do wlotu ( od dolu nawet z nadkolem dasz rade sie tam dostac ... i tyle
auto tak jakby lekko glosniej zasysa i chyba lepiej sie troche wkreca ale nie ocenie tego dobrze bo jade na zwyklym filtrze jeszcze ... tak czy tak mniej wiecej tak to wyglada ....teraz zastanawiam sie tylko czy wkladac stozek czy sportowy wklad do fabrycznej puchy.....
CRX ED9 D16Z5 '91 EX
Solniczka (żonki)

kruszyn
Forumowicz

przez kruszyn » 2007-05-05, 15:23

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

nie pokazuje fotek z przykreconym zderzakiem bo musze to poprawic i wstyd na razie :P
CRX ED9 D16Z5 '91 EX
Solniczka (żonki)

Następna strona