1 masz ed9 i licznik masz w milach?- na stany nie wyjezdzaly edki
2 na gorze masz takie okienko kolo ktorego jest napis "szukaj" wpisz jaki olej i wyskoczy ci w pizdu tematow
bmk1607
przez bmk1607 » 2007-06-08, 10:44
silnik wymienialem niedawno mam d16a8 z concerto z angli, a jesli chodzi o szukaj to wiem juz szukałem i wszyscy motula polecaja oczywiscie a o shelu wiele sie nie doszukałem, moze słabo szukałem, a moj mechanik leje tego shela wuasnie z beczki takze jego by mi było najlepiej wlac i najtaniej .
ja jeżdże na shel helix ultra 5w40 i super sie kręci tylko drogi olej koledze silnik składali tez na taki oleju a dodam ze robili go mechanicy z servisu hondy wiec myśle ze jest oki i nie narzekam na ten olej
moze troszke obok tematu, ale nowego szkoda zakladac...zawsze sie zastanawiam czy ten parametr xW40 to w chwili obecnej nie jest juz w zasadze "na styk", wszyscy wiemy jakie mamy teraz temp w dzien, no i z tego powodu nie wiem czy nie warto wlac xW50
Gość
przez Gość » 2007-06-21, 21:15
no i zalałem silniczek shel'em 5w40 przejechalem juz około 1500 km na nim i w sumie troche mi spaliło tego oleju, stan oleju jest w polowie, i teraz mam pytanie;;;; Jaki olejek by mu było najlepiej zapodac przy nastepnej wymianie?? Jak by sie spisał naprzykład jakis motul 10W60 czy 5w50 czy cos takiego ??
jezeli spala Ci az takie ilosci oleju to powinienes zalac cos o wiekszej gestosci np 10w40 bo przyczyna takiego zuzycia moga byc tez wycieki z komory silnika..
bmk1607
przez bmk1607 » 2007-06-23, 07:34
a jakbym mu wlał jakis 10W60?? bo w sumie czasami lubie go przykrecic na wysokich obrotach i pewnie dlatego mi tez bierze tyle tego oleju.