witam opisywalem juz wczesniej moj problem (drgania na kierownicy od 75 -130 km\h czasem ale bardzo zadko ich nie ma, wystepoja rowniez przy chamowaniu,ale chamowanie to ewidentna sprawa tarcz. czy tarcze i klocki moga miec wplyw na drgania podczas jazdy. dodam jeszcze ze to napewno nie wina kol!, zawieszenie tez przejzalem nie ma zadnych luzow.POMOCY kierownica jak drgala tak dalej drga
ja mam taki problem ale u mnie to na 100% felgi, sa poprostu z deka krzywe na 14' nie mialem wcale tego problemu i tak jak mowisz mniej wiecej od 80 do 120km\h
Witam. Jeśli masz koła wyważóne to może być wina opom. Czy jak założysz koła do innej cerki to przestaje drgać? U mnie koła wyważałem w dwóch warsztatach i zawsze mi one drgały. Okazało się że jest coś z oponą, a najciekawsze by ło to że nie było widać żadnego uszkodzenia gołym okiem. Wywaliłem opony i jest ok.
Drugie kłopoty z drganiem to za luźno skręcona maglownica. Możesz spróbować ją wyregulować.
Bardzo lubię swe koreańskie auto ze stajni Calibry.
PRZYKRECILEM MAGLOWNICE drgania sie zmniejszyly jest o wiele lepiej pozostaly jeszcze jednak ale nie w takim stopniu jakim byly wczesniej. podziekowania dla ROMANA. jak ktos ma jakis pomysl aby je calkowicie wyeliminowac to bede wdzieczny za rade