Wiem że kiedyś był poruszany temat zamienników orginalnych siłowników klapy tylnej.
Czy ktos może mi powiedziec od czego zaadoptowac siłowniki i w jaki sposób to przerobić jeżeli wogóle przeróbka jest wymagana?
PZDR!!!
Z kazdym dniem nieuchronnie zwiększa się liczba tych, którzy mogą pocałować mnie w dupę!!!
od Favorit tylko te mocowania od karoseriii nie przłożyć tylko poucinać i przyspawać puźniej trzeba :] pasują tez od seiczenta tylko własnie znowu tu do karoserii trzeba wkręcić śrubki z kulkami na końcach takie jak w klapie i nie są aż tak zbyt mocne te siłowniczki i od pewnego momentu juz potem klapa leci sobie powolutku w dół
Ostatnio edytowano 2007-07-02, 13:52 przez Junior, łącznie edytowano 1 raz
Zadna obciągara nie da Ci tyle co 1.5 bara !!
Bóg dał nam nogi po to, abyśmy doszli tam, gdzie nie dojedziemy na glebie...
tomato21 napisał(a):kupujesz siłowniki od skody favorit (cena od 30 zł za sztukę), odcinasz od starego siłownika mocowanie od strony karosierii o przykręcasz do nowego po wcześniejszym nawierceniu dziurki w uchwycie
Gdzies kiedys znalazlem stronke na necie gdzie sprzedawali silowniki tylnej klapy do naszych rexow. Kosztowaly okolo 120 zl. Mialem nawet nm gg tych ludzi ale skasowalem teraz sam nie moge znalesc tej strony.
Interesowałem się tematem regenracji siłowników do klapy bagażnika,ale wysyłając zapytania do paru firm zajmujących się hydrauliką siłową zawsze otrzymywałem odpowiedzi,ze oni sie takim czymś nie zajmują. Jakiś czas temu na Allegro widziałem zamienniki siłowników do maski,teraz ich nie widzę.
Im więcej masz na coś czasu, tym większa szansa że nie zdążysz tego zrobić
ja kupiłem siłowniki tylnej klapy do ED9 na www.4cars.pl po 70-80 zł sztuka. działają cudnie. polecam.\
nic nie trzeba grzebać, przerabiać, odkręcasz stary zakładasz nowy.