Witam,
Zainteresowala mnie ta CeeRka i jestem umowiony na ogladanie, ale moze ktos zna to autko i ma jakies uwagi?
http://moto.allegro.pl/item211039981_ho ... azja_.html
Pozdrawiam
[ Dodano: 2007-07-04, 23:20 ]
Ok, ogladalem ... Moim zdaniem nie ma sie co zbytnio nakrecac na to autko.
Nie bez powodu zdjecia sa tylko z jednego boku - tylne prawe nadkole jest do zrobienia - blacharka i lakiernia. Samochod caly byl lakierowany, prawdopodobnie jako odswiezenie lakieru, ale bardzo niechlujnie - pozalewane uszczelki szyb, zacieki przy klapach, zle przyklejone uszczelki drzwi. Listwa przy szybie lewych drzwi jest zniszczona i skorodowana, prawych lekko poszczerbiona. Prawe drzwi maja polamana na krawedzi plastikowa nakladke dolna. Obydwa zderzaki sa opadniete i zle zamocowane, do tego przedni jest pekniety i cofniety. Polamane jest mocowanie "grilla", podklejone mata szklana. Lewa postojowka ma polamane mocowanie. Szyberdach jest troche skorodowany, ale gorzej z jego mechanizmem - idzie krzywo po szynach i sie zacina. Dach przed szyberdachem, pod owiewka, sie lekko sypie ruda. Ruda tez widac we wnetrzu przy mocowaniu pasow (zwlaszcza pasazera) i szynach foteli.
Sprzeglo i skrzynia chodza dobrze. Silnik to EW3, niby chodzi ok, ale jest moim zdaniem mulowaty. Na pewno nie jest to JDM 110 KM, raczej 100, albo nawet 93 KM. Cieknie na pewno spod aparatu zaplonowego, ale nie jestem pewien co do reszty i skrzyni, gdyz nie bylo mozliwosci sprawdzenia na podnosniku czy kanale.
Wnetrze trzeba przyznac jest ladne i niezniszczone, oprocz bagaznika. Jedynie lusterko wsteczne ma poluzowane mocowanie.
Podczas jazdy nie bylo zbytnich niespodzianek, biegi ok, nie sciaga, jednakze jak juz wspomnialem wydawal sie mulowaty.
Zastrzezenie mam do papierow. Obecnie nie jest to 2 tylko 3 wlasciciel, a papiery sa nadal na pierwszego - nieprzerejestrowany od lutego. Obecny wlasciciel ma to autko od maja. Sprzedajacy nie potrafil podac sensownego i wiarygodnego powodu takiego stanu. Dodatkowo auto od lutego zrobilo ok 15 tys km, co moim zdaniem jest sporym wynikiem. Na przednim pasie jest dodana tabliczka znamionowa, na ktorej numer sie rozni od tego na karoserii, oryginalnej tabliczki brak. Sprzedajacy pokazywal papiery niemieckie serwisowania i tym podobne, jednakze niektore byly od innych samochodow (tez od CRX ale inny egzemplarz - niezgodna koncowka VIN)
Wyraznie sprzedajacemu zalezalo na pozbyciu sie autka i byl obrazony jak nie wzialem go "od reki".