Witam wszystkich ,słuchajcie mam klopot ze skrzynia a mianowicie zgrzyta mi 2 bieg,z tego co wiem to jest to dość częsty problem,jest sens naprawiać taką skrzynie czy odrazu szukać nowej (znalazłem w dobrym stanie za 650 zł - to dużo ?? ).Bo słyszałem że można też kupić nowy synchronizator i będzie wpożądku......prosze o jakieś dobre rady .....pozdrawiam i dzięki...
Ciekawe w jakim stanie masz sprzęgło :?: , bo ja też już zbierałem na skrzynię poniewarz zgrzytało przy wrzucaniu 3 ale okazało sie ze to wina poprostu za cienkiej już tarczy sprzęgłowej. Do tego wymiana oleju i jest miodzio a mam na tej skrzynce zrobione 215 tyś km więc zobacz co i jak u ciebie ze sprzęgłem. Oczywiście chyba że wiesz na 100% że to synchronizator w skrzynce to wtedy szukaj zamiennej skrzyni.
Zmień najpierw olej. Ja tak miałem że mi zgrzytało bo olej był zagęsty, a po wymianie problem zniknoł. Nawet jak to nie wina oleiu to i tak wiele na olej i wymnianę nie wydasz.
Bardzo lubię swe koreańskie auto ze stajni Calibry.
Siema
Ja mam ten sam problem. Przy spokojnej jezdzie na wolnych obrotach biegi wchodza jak w maslo, ale przy zmianie z jedynki na 2 przy okolo 7500 rpm zgrzyta jak cholera. Mam zamiar pojechac za pare dni do ASO zeby mi zawory wyregulowali i sprawdzili olej w skrzyni.
Loobo, a co ma regulacja zaworów do skrzyni :lol: :?:
Nie no lux, najpierw olej, potem radzę sprawdzić sprzęgło bo to na serio może być problem, napiszcie ile macie przelotu w furach i jak dawno mieliście sprzęgieł wymieniany.
Moja ceerka ma 248000 km. przebiegu. W sumie to nie jest malo ale byla przez caly czas serwisowana. Co do sprzegla to na razie sie nie slizga i dziala spoko, ale w razie czego zapytam: przy wymianie mozna wpakowac zamiennik czy koniecznie oryginal? jezdzi ktos na zamiennikach?