Zalezy. Moga byc zaworki ale moga byc tez panewki. Zaworki raczej cykają i to cały czas. Jak przy dodawaniu gazu glosniej stuka a jak puscisz gaz to cichnie to pewnie panewki. Ale to nic pewnego.
Jeśli ci pomogłem kliknij "pomógł" pod moim postem. --
Sprzedam:
-przepustnica ED9 (czujnik polozenia nietkniety)
-alternator do D16Z6/Civic 5 gen
w jakim zakresie obrotow ci puka? jest to gluche walenie czy moze takie cykanie? czy puka jak dodajesz gazu? jak jest stala prerdkosc to tez puka? moze szybciej?
podaj pare takich szczegolow to bedzie mozna to okreslic z wieksza doza prawdopodobienstwa.
prosta metoda zlokalizowania gdzie dokładnie puka, przykładamy śrubokręt w różne miejsca silnika i przykładamy do śrubokręta ucho tak ze śrubokręt dotyka ucha i wtedy słychać, to tak jak lekarz nasłuchuje człowieka słuchawkami, kiedyś się śmiałem z tej metody do czasu Az sam nie sprawdziłem i byłem w szoku
hehe dokładnie jak w ostatnim poście, dzisiaj tez mi coś zaczeło pukać, szukam szukam patrze a tu odkreciła sie całkiem nakretka od kolektora. czekam az ostygnie i ide to robic, mam nadzieje ze to jest przyczyną:D
aczkolwiek ja regulowałem jakieś 2000km temu i znów puka :/ może poprostu za szybko chciałem to zrobić bo na deszcz się zanosiło a garażem nie dysponuje :/ lub te nakręteczki się poodkręcały :/ Bede musiał na dniach powtórzyć "operację" z tym, że po regulacji 3 razy sprawdzę czy wszędzie z tym samym "oporem" szczelinomierz wchodzi.
A jeśli chodzi o zapłon to da się go ustawić bez lampy stroboskopowej?
nie ustawiaj sam zapłonu, jezdz do goscia co sie na tym zna. a co do tych zaworów to bardzo możliwe ze w pospiechu coś spieprzyłes. powoli, dokładnie, tam przy skrecaniu trzeba uważać, mi już rąk brakowało tyle rzeczy na raz:) pozdro