http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3068403 Ktoś moze wie cos o tym aucie.CHciałbym jechac na oględziny ale mam kawałek,i nie chce nie potrzebnie jeżdzić.Na co zwracac szczeg€lnie uwagę w vtecach?
w zwiazku z tym ze przy zakupie mojego pierwszego vteca tez nie zabardzo mialem pojecie w co sie moge wp.... napisze Ci kilka waznych rzeczy odnosnie zakupu tego cudownego auta
1-skrzynia--sprawdz czy zaden bieg nie zgrzyta przy ostrej jezdzie--koszt skrzynie ok 1500zl i bardzo ciezko dobra dostac
2-sprawdz elementy nadwozia czy sa z tego samego rocznika i co najwazniejsze czy sa z ee8 poniewaz po dzwonach z powodu trodno dostepnych czesci niektorzy ludzie robia dziwne kombinacje i wstawiaja elementy np z ed9
3-silnik--po pierwsze sprawdz czy auto nie dymi na niebiesko i czy nie stukaja lma(kasowniki,koszt org.ok 1500zl)
4-popatrz czy nie ma bledow na komputerze
5-sprawdz stan podluznic,progow,podlogi,wydechu i nadkoli z tylu
6-wazne sa tez elementy wnetrza --fotele i konsola czy nie jest polamana
wiekszosc ee8 dostalo juz swoje i jezeli kupisz taki egzeplarz to koszty bedziesz liczyl w tys zl--naprawde niewarto lepiej uzbierac troszke kasy lub kupic zadbane ed9--mam nadzieje ze troszke pomoglem zycze powodzenia i pzdr
ja tak podlacze sie do 3pkt. na temat kasownikow. A mianowicie, ze jak cykaja to nie jest jakis kryzys jezdzi sie normalnie tylko, ze cykaja i czasem ten dzwiek drazni hehehe. W wiekszoscy EE8 tak jest wiec lajcik.m6nj, jeszcze kolege wystraszysz masakrycznie i tyle bedzie . pkt 6 fotele idzie zrobic z ekologicznej skory za 2 przednie ok. 600-800zl, konsola jest do dostania i kosztuje ok 100-150zl.
Do reszty pkt nie mam zastrzezen
a ja dodam tyle ze nie patrzcie na szczeguly typu siedzenia jakies plastiki,,najwazniejsza jest nie spawana buda,mowi tu o rdzy nie o wypadku,,,bo jak auto jest bardzo zgnite to znaczy ze,wlasciciel nie dbal o nie i tyle,potem silnik,staj jak stan pewnie ma 200tys wiec cos moze kopcic,byle nie od poczatku,,oczywiscie jak by nie kopcila wogole tyo by bylo super,ale roznie bywa,sprzedawca moze byc tak wredny ze zaleje go dzien przed,jakims motodoktorem i na gielde,heheznam takie przypadki ze po kupnie auta i wlaniu nowego oleju panewki sie wypluly w dwie godziny...o kasowniki sie nie martw,o i tu mamy przyklad ze auta maja przebiegu po 100tys a kasowniki napier..dalaja jak pojebe,,,ne,,hehehehe zawiecha jak zawiecha,,,cos moze byc do wymiany tym sie nie przejmuj,,,oczywiscie patrzac na cene auta dopasowujesz stan auta,hehehehe,,,,najwazniejsza jest prosta[moze byc bita,ale dobrze zrobiona]buda nie zgnita a potem silnik a na koncu jakies tam elementy typu siedzenia czy kanapa itp......powodzenia
oczywiscie koledzy macie racje -jezeli sa pieniadze to nie trzeba patrzec na te wszystkie rzeczy co napisalem-ale jak kupimy autko za ostatnia kase z podartymi fotelami,stukajacymi kasownikami,polamana konsola i jeszcze kilkoma defektami to kwoty typu 600zl za obszycie foteli stana sie trodne do przejscia--sam mam ee8 i wiem cos na temat kosztow,trzeba wziasc pod uwage jeszcze to ze samochod wymaga ciaglych wymian eksploatacyjnych na ktore idzie sporo kasy(sam wymienilem 2 dni temu hamulce z przodu --koszt 600zl)----ja osobiscie polecalbym dozbieranie odp ilosci gotowki i szukanie modelu w stanie idealnym lub bardzo dobrym za 15-20tys pzdr