Dratinni napisał(a):Mam to samo ?? Mam pytanie, co może być przyczynom dzwonienia tylnego lewego, koła gdy skręcam w lewo to dzwoni a gdy jadę prosto to tylko na dziurach .
djmelow napisał(a):Mam problem z lewym tylnym kolem , przy hamowaniu normalnym (przy mocnym nie strzela wogule) cos stylu zaczyna mi strzelac , jest to taki odglos metaliczny. Zaczelo sie to od momentu jak wymienilem lozysko. Na poczatku bylo cichutko a teraz coraz glosniej, bylem u mechanika i myslal ze moze piasta jest krzywo dokrecona i rozpycha klocki wiec przeszlifowal, zalozyl i odjechalem. Na 5 min. strzelanie ustapilo i znowu nawrocilo....... Mechanik twierdzi ze moze to byc krzywa tarcza , w co mi sie wiezyc nie chce bo nawet przy 1km/h jak juz sie zatrzymuje to potrafi glosno strzelic.
gruby126p1 napisał(a):caly czas trzela czy tylko pojedyncze strzaly??
freerider.crx napisał(a):a ja stawiam w 100% na łożysko. miałem kiedyś tak w innym aucie. po wymianie łożyska na nowe powinno sie jeszcze ze dwa razy sprawdzić czy nie ma luzu i w razie potrzeby dokrecic(lub jest możliwość ze było za mocno skrecone). ty jesli tego nie zrobiles to zajechales je. łożysko na początku buczy ale jak jest juz w stanie agonalnym i jeszcze bez smaru to strzela wlasnie. podnieś lewy tył i zakreć kołem to powinno byc slychac je, a najlepiej rozbierz.
gruby126p1 napisał(a):a tak apropo to jak wymieniales lozysko to razem z piasta tak jak sa dostepne czy dobierales sam lozysko??
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości