Papierem sciernym sie tego nie robi. Oddaj do zakładu i zrobią ci honowanie cylindrów, a jeśli chcesz to zrobić sam kup honownice a kąty pod jakimi maja zostac zrobione napisane sa w manualu
tez kombinowalem nad tym,ale honowanie to koszt kolo 20-50zl,,wiec daj fachowcowi,,,ja dalem i pije olej,wiec sam juz nie wiem,,,co myslec,,ja bym zostawil seryjne honowanie nie kombinowal,,,,PS.ogolnie wonski znam to uczucie co ku,,rwa zrobic zeby bylo dobrze, co
Ostatnio edytowano 2007-08-07, 14:27 przez mariusz123, łącznie edytowano 1 raz
hehehe
no właśnie,też mi sie wydaje że zzostawie jak jest bo tak jak mówiłem wydaje mi się że to nie są pierścienie.
jutro dostaje pierścienie więc będę składał w środę i się okaże później co i jak??
POWRÓT DO KORZENI CHCĘ 1 GEN!!! SPRZEDAM CZĘŚCI DO CIVIC V GEN
blok i głowica d16z5
SZYMANY
et 15.527s
było mokro :/
dało się ruszać,jak wcisnąłem z jednej strony to z drugiej wystawały tyle że aż się przerwa zrobiła więc wydaje mi się że nie były złe bo u grubego było o wiele gorzej
POWRÓT DO KORZENI CHCĘ 1 GEN!!! SPRZEDAM CZĘŚCI DO CIVIC V GEN
blok i głowica d16z5
SZYMANY
et 15.527s
było mokro :/
sprawdz czy masz luzy pierscieni gora dol w prowadnicach na tloku ,jesli tak to pewnie masz juz wyklepane prowadnice (no chyba ze luz jest zgodny z norma podana w manualu ) ,co do honowania ja zlozylem kpl. nowych pierscionkow bez honowania gladzi ,nie bierze oleju ani nie kopci ,a przejechalem juz sporo tysiaczkow pzdr.