Witam !!
Wczoraj zrobilem ponad 500 km i zauwazyłem, ze wskazówka od temeratury jakby oszalała tzn. puki samochod jedzie wszystko jest ok, a gdy zatrzymuje sie np na swiatłach, wskazówka nagle podnosi sie w gore, jak zwiekszam obroty silnika (na postoju) to znowu powoli opada do standardowego poziomu... co moze byc przyczyną?
moze byc termostat np nie otwiera sie do końca, jak zwiekszasz obroty pompa pardziej cisnie i właśnie , po pierwsze sprawdz czy wentylator ci sie włacza po drugie czy masz płyn
ja do witka niedawno kupowalem to wyszlo 200zł. ale najlepiej jak wyjmiesz swoją i pójdziesz z nią do sklepu po są dwa rodzaje pomp, 19zębów i 22 zęby. no ale najpierw zdiagnozuj czy to napewno pompa
ta stronka hipola chyba jakos nie specjalnie dziala bo nie widze tam cen, tylko na przemian producenci albo wybor czesci... a Ty freerider.crx, gdzie kupiles swoja?
[ Dodano: 2007-08-08, 17:18 ] szukałem na necie termostatu do crx-a i znalazłem 2 rodzaje, pierwszy ma temperature 78 stopni C, a drugi 82 stopnie, która wybrac?
bo strony nie podalem Ci w celu zweryfikowania cen bo to nie virtualne zakupy z leclerca tylko zebys zadzownil do nich a tam uprzejmi Panowie wszytsko wyjasniaja.
termostat tak jak pisalem mam
"Był CRX - jest Subaru, lecz jednak sentyment w sercu zostaje..." - Ptasior
Co do termostatu to w katalogu podaja wlasnie temperature 78 i 82, ten pierwszy jest na, jakby to powiedziec, warunki letnie (jest oznaczony sloneczkiem) a drugi na zimowe (sniezynka). Nie wiem o co w tym chodzi, ale ja kupilam do siebie ten 78 stopni i wszystko dziala jak nalezy. Tyle ze mi sie nie przegrzewal, tylko niedogrzewal, bo termostat byl ciagle otwarty.