mam taki maly problem, w moim ee8 obotomierz nie chodzi plynnie znaczy mozna powidziec ze sie wiesza,jak jest zimny skacze tak stopniowo i dochodzi max do 3000 obrotow i staje w miejscu i ani rusz z deka mnie to denerwuje, czy przyczyna moze lezec w niedawno wymienionym aparacie zaplonowym ?????
Subaru Impreza WRX , Wersja Limitowana " UK 300" Nr. 244 ,Chargespeed Body + PPP (Prodrive Performace Pack )
Czesc U mnie jest podobna sytuacja od roku, aparatu nie wymieniałem i silnik pracuje jak trzeba Obroty czasami są zawyżane lub pokazuje zero po jakimś czasie naprawia się i działa normalnie z miesiąc
do "napedu"obrotomierza "leci"jeden kabel z aparatu zaplonowego a konkretnie z modulu zaplonowego - na poczatek radze rozebrac aparat, przeczyscic styki a jak nie pomoze to moze na zegarach nie kontaktuja zlacza, w skrajnym przypadku do wymiany modul zaplonowy ewentualnie obrotomierz
vit
przez vit » 2007-08-15, 17:23
Tak jak rafisz napisał pod kopułką aparatu są cztery styki(wsówki) które lubią sie poluzowac przeczyśc je i aby dobrze stykały u mnie i nie tylko to zadziałało ogólnie temat jest oblatany -czytaj szukać a jesli nie to to może było grzebane w zegarach a one tego nie lubią
ostatnio sam zmieniałem zegary w solce na białe i choć na początku było wszystko ok to wczoraj podczas dłuższej trasy wiesza sie wskazówka obrotomierza. Nie idzie powyżej 3000 i czasem sie wiesza na 2000 i nie spada niżej. Dopiero po puknięciu w zegary opada.
Zrypałem obrotomierz? Jest jakaś możliwość naprawienia tego?