qowax-to doradziles,,ja je bede mial za max 50zl.....jak zalatwie aluminum,,,,,ja mysle o biednych,czyli kolka mam ale nie mam na hamownie,jak nimi krecic na sztuke,,,po ile mm na strone np...ile max mm??????
przestawienie ząbka na ssącym lub wydechowym np. w lewą strone o jeden ząbek to ile stopni ?? i w jakim stopniu bezpieczne ?? jeździłem na przestawionym miesiąc
ps.czy waga kolek ma znaczenie na przyspieszenie..tak jak kolo pasowe z zamachowym?????czy wszystko jedno jak ciezkie beda kolka rozrzadu???roznica aluminium z zwykla blacha,,, 3razy ciezsza blacha bedzie...!!!
Przy kółkach to ma małe znaczenie, istotne jest też że one kręcą się dwa razy wolniej niż silnik. Stal jest pewniejsza bo nawet kiepska podoła a jak dobierzesz kiepskie alu to źle to widzę
chciał bym odświeżyć temat aby ktoś się wypowiedział czy jest sens zakładać regulowane kółka do seryjnych wałków i czy drastycznie obniża to żywotność silnika? Może jeszcze wypowiedział by się ktoś na temat przesuwania seryjnych kółek, M!R@S jeździł na przesuniętym kole i pisał że efekt niezły.