mam dylemat i to dosc spory. Zaczne od tego ze ok mies temu kupiłem skrzynie biegów wraz z dociskiem i sprzegłem rex jest z 90' roku po lifcie dziaij rozkreciłem skrzynie i okazało sie ze sprzegło z wałkiem jest 20 zebowy i pytanko co bardziej sie opłaca robic ??!! w mojej sprzyni sa do wymiany 2 synchronizatory + sprzegło + docisk a w skrzyni co kupiłem jest docisk+ koło do wymiany?? i jeszcze pytanko odnosnie przegubu czy podejdzie ten sam przegub od 21 zebowego wałka do 20 ??
faktycznie mogą się różnić półosie, mimo że wcześniej mówiłem że powinny pasować, ale przecież są dwa rozmiary uszczelniaczy, jeden to 35,56,8/11 a drugi to 35,62,8/11, z drugiej jednak strony te różne wymiary to średnica zewnętrzna a nie wewnętrzna, czyli tak jak by półosie były te same, sam już nie wiem.
części do japońców firm: 555, TRW, CTR, SIR, SKF, FEBI, REINZ, CORTECO; raparaturki błotników UWAGA: masz problem z progami, jest teraz na to sposób, pojawiły się na rynku progi dedykowane do CRXa, cena 165,00zł za szt.