pare pytan dotyczacych crx del sol

inny R6
Forumowicz

pare pytan dotyczacych crx del sol

przez inny R6 » 2007-08-29, 19:33

witam

sprawa pierwsza

o ile takowy istnieje i sie da to interesowaly by mnie schemat[y] podpiecia pinów w komputerze p28 dokladnie chodzi mi o shift light i sygnal kiedy jest odcinka moze ktos z tym mi cos poradzic ?? czytalem ze podobno da sie podpiac pod cos - cewke etc ??

druga sprawa

interesowaly by mnie schematy z ktorej strony konsola srodkowa idą kable do zapalniczki
moja zapalniczka poza wtykiem niema zadnego okablowania
zdjalem srodkowa konsole te ze schowkiem duzym pod nim ida kable do regulacji swiatel i do recznego niema nic do zapalniczki i jej podswietlania ktorego tez niemam

poratuje ktos??

rudzinski
Moderator

przez rudzinski » 2007-08-29, 19:58

inny R6 napisał(a):o ile takowy istnieje i sie da to interesowaly by mnie schemat[y] podpiecia pinów w komputerze p28 dokladnie chodzi mi o shift light i sygnal kiedy jest odcinka moze ktos z tym mi cos poradzic ?? czytalem ze podobno da sie podpiac pod cos - cewke etc ??
z tym polecam sie zglosic do uzytkownika fourios na hondatech.pl (choc tu tez chyba ma profil)

a z druga sprawa zaraz zejde do auta i zobacze ;)

edit
jak siedzisz na miejscu kierowcy to u mnie przewody ida w prawa i do tylu wchodzac pod dywanik
poczukam jeszcze manuala z elektryka

inny R6
Forumowicz

przez inny R6 » 2007-08-29, 20:41

ehh to mnie zmartwiles przybyla do mnie zabawka z usa

beltronics vector fx2 ;/ i zapalniczki niema :( kable tam nieida zadne ;/ tak z gory patrzac ehh trzeba rozebrac troszke auta jak widze jeszce mam fotele z preludy 4 gen i one zaslaniaja wszystko ;/
the END

rudzinski
Moderator

przez rudzinski » 2007-08-29, 21:03

zeby zdjac ten element ze srodka pod ktorym jest zapalniczka nie ma tak duzo rozbierania :ok:
1.wyciagasz popielniczke
2.odkrecasz dwie sruby za fotelami mocujace tunel
3. odkrecasz dwie sruby z przodu ktore widac przy lewarku zmainy biegow

tu nie mam pewnosci ale raczej schowek w tunelu nie jest przykrecany (przynajmniej u mnie nia ma sruby :P )

dalej podnoszi ta plastikowa oslone tunelu i masz wszystko na wierzchu :ok:

tak jeszcze jedna rzecz, bo na poczatku nie wiedzialem prawde mowiac to to ow "beltronics vector fx2 ". wyglada mi to na cos na styl g-tech'a tym samym potrzebujesz zasialnia dla tego
mozesz to zrobic biorac plus bezposrednio z aku ;) a mase gdzies z budy
zakladam ze to urzadzenia ma zasilanie podpinane pod gniazdo zapalniczki wiec najproscie bedzie kupic taki diwajs (KLIK KLIK) i wtedy masz wszystko pieknie

inny R6
Forumowicz

przez inny R6 » 2007-08-29, 22:59

no wlasnie ja rozebralem ten tunel srodkowy z najwiekszym schowkiem na srodku ;/ i opd nim mam tylko kable do regualcji swiatel , i czujnik do recznego ;/ niema nic pozatym :( dolek mam musze to rozebrac z tylu all poszukac bo nielubie tak miec cos co niedziala

zasilanie itak musze pociagnac dodatkowe pod 12v bo mi potrzebne do shiftlight

co do samego urzadzenia to jest to cos na styl gtech pro ss/rr tyle ze tansze i kozysta z 2 czujnikow zamiast 3 jak to robią te drozsze gtechy, niema shiftlight i wskaznika obrotow - ogolem gtech pro rr jest wypasiony ale :)

vector fx2 ma mozliwosc zgrywania danych w formie dokmentow jako dane do kompa za pomoca kabla com

cos wiecej postaram sie przekazac ponizej
http://www.antyradary.phi.pl/akcelerometr.php

na tej stronce mozna pobrac filmik podane sa dane etc wiecej po testach :)

koszt zabawki w polsce jak widac 819zł ;/
w usa 92 dolary z kosztami wysylki wynioslo mnie to okolo 300zł

i kto na tym zarabia to ;/ masakra
the END