mam taki amly problem...buduje hybryde: blok silnika D16Z5 a głowica D16A9 i chcialem przy okazji zmienic przewody zaplonowe i tu mam maly problem bo w katalogu JC auto sa dwa rodzaje do Z5 i A9 i teraz czym one sie roznia i ktore beda pasowac do mojej hybrydy?
a czym sie roznia te dwa niby kable???z5/a9 to dwa te same silniki,,,poza innymi kolami psowymi[chyba ze rocznikowo sie jakos waly roznia],i innym osprzetem,,wszystko w srodku jest te same...wiec kable tez musza byc te same,,, napewno glowice maja te same,, ,,,,wiec cos w sklepie kreca,,,,,ale ogolnie jak masz glowice z a9 to kup kable z a9
nieprawda,,,z5/a9 ma te same kable bo ma te same glowice,,,,mam nadzieje ze w sklepie nie patrza w katalog i widza ZC i Z5[a9]!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i myla sie z 1gen,,,, bo tam moze byc jakas mala roznica w pokrywach itp......
katalog "pyta się" o rodzaj silnika, bryki mają wszystko to samo, ale katalog tego wymaga, np. podajesz markę Honda i wyskakują Ci modele, podajesz model, wyskakują Ci pojemności itd. pewnie źle zrozumiałeś sprzedawcę, po drugie są dwa rodzaje kabli: zamienniki JC - totalna lipa i japońskie - mniejsza lipa, odłuż na jakieś silikony
części do japońców firm: 555, TRW, CTR, SIR, SKF, FEBI, REINZ, CORTECO; raparaturki błotników UWAGA: masz problem z progami, jest teraz na to sposób, pojawiły się na rynku progi dedykowane do CRXa, cena 165,00zł za szt.