Majlo napisał(a):orolnie zastanawia mnie tez trwalosc zaworow bo napewno i b18c i b16b sa wieksze.
chodzi mi rowniez oto czy przy kreceniu do 8600 na walkach od itr albo od ctr juz bedzie wieksza moc?? bo ze zakrece po wymianie talezykow i sprezynek i zaworow zeby zakrecic za 9000 to wiadomo ze mocy bedzie wiecej.
natomiast jak to jest jak zmieni sie walki i zakreci tyle ile te walki w innym silniku sie krecily. bo jak nie da ze 30-40hp to bez sensu sie w to paprac. za duzy koszt.
no to zobaczymyHteb napisał(a):rudzinski napisał/a:
mirek a jaki wydech zrobiles? mam nadzieje ze 3" bo na 2,5" przy mocach o ktorych mowimy zaczyna sie dlawic!
hmm - że co ?? Dławić się ?? chyba przy 400hp

Dr_ napisał(a):w a1 odcinka jest seryjnie na 8300
No właśnie to jest chyba z map paliwa, nie? A B18C6 z tego co zobaczyłem ma coś koło 8400 a nie 8600??xi0nc napisał(a):A1 odcina dokladnie 8039 ;]
Arv napisał(a):No właśnie to jest chyba z map paliwa, nie? A B18C6 z tego co zobaczyłem ma coś koło 8400 a nie 8600??xi0nc napisał(a):A1 odcina dokladnie 8039 ;]

rudzinski napisał(a):no to zobaczymyHteb napisał(a):rudzinski napisał/a:
mirek a jaki wydech zrobiles? mam nadzieje ze 3" bo na 2,5" przy mocach o ktorych mowimy zaczyna sie dlawic!
hmm - że co ?? Dławić się ?? chyba przy 400hp
Michale chodzi o to ze mam jakies tam doswiadczenie z autem o takich mocach i nigdy drugi raz bym nie zrobil 2,5" mogac zrobic 3". moze jest jakas roznica miedzy b16 a b18 (a zapewne jest bo ja na 0,5 mam to co Wy na 1,3) i stad roznica zdanHteb napisał(a): to o co chodzi ?

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości