rudzinski napisał(a):Michale chodzi o to ze mam jakies tam doswiadczenie z autem o takich mocach i nigdy drugi raz bym nie zrobil 2,5" mogac zrobic 3". moze jest jakas roznica miedzy b16 a b18 (a zapewne jest bo ja na 0,5 mam to co Wy na 1,3) i stad roznica zdanHteb napisał(a): to o co chodzi ?
Nie no jasne - ja doświadczenia nie mam
Pamiętasz że zmieniłem sprężarkę na gt2871r ?? Ty z tego co pamiętam masz jakiegoś malca t3 tak ?
Troszkę przekręcasz dane - mam tyle co Ty na 0.95 - 1bara w zależności od temperatury otoczenia. Z pewnością jest różnica między nami wynikająca z pojemności. Przy 1,3 na Td04-16 miałem 310 koni - ciekaw jestem Twojego wyniku na czyms wiekszym i 0,5 bara... Nie pisz jednak że majlowi bedzie się b16 dławiło przy 330ps i wydechu 2,5" bo to nie prawda. Kłopot wiekszy jest z dolotem przy tych mocach i Majla setupie niż ze "swobodą" wydechu
Z tego co majlo wczoraj mówił to nie chce więcej jak 1 bar - i tak sądzę że przy jego wydmuszcze będzie wcinał wszystkie cięższe fwd. Dla porównania z chęcią zafunduje ci hamowanie u Grabowskich by porównać na tych samych rolkach to co masz z b18 na 0,5 i ja z b16 przy 1barze. Warto by to porównać 
ale ja dalej mam inne zdanie na ten temat
I nie ma też tak że za każdym razem zakute b16 idzie tak samo - mam porównanie z hamowni mojego i kowala. U mnie nie było tak ładnie jak u niego bo T nie trzymała do końca. Każdy ma swoje zdanie - może dlatego zabieram głos jako że miałem podobny do majla setup i jakos też się z tym biedziłem