A wiec jak w temacie chodzi mi oto zeby zdjac cala tarcze wraz z lozyskiem ale nie moge zbic tych sworzni gornego i dolnegobo wahacze trzymaja jakis sposob?
dolny wahacz nagnij lomem i wal mlotkiem w wahacz przy sworzniu i zejdzie, gorny wal normalnie mlotkiem z jednej i z drugiej przyloz mlotek, zejdzie normalnie.
tylko rafisz, mi nie chodzi zeby je wybic ;p z wachacza tylko to na czym podtrzymuje sie tarcza z piasta zeby mi to wyszlo bo chce miec na wierzchu przegub no chyba ze da sie to latwiej bez jakiegos rozkrecania wiekszego ;p
zeby wyjac przegob to odkrecasz przegob w zwrotnicy, zdjemujesz kolo, wybijasz dolny sworzen i wyciagasz przegob na wierzch, nic innego nie musisz rozbierac
dolny albo górny... po wybiciu górnego tez można przegub wyjąć.
rżnięcie młotem to trochę prymitywna metoda, ja do ściągania dolnego swożnia używam tego:
bo widzicie jak wyciagnolem poloske i przegub bez zdejmowania tego ;p ale tu zonk nie moge przugubu wbic do konca zeby sie na tej zawleczce zaczepil bo wypada poloska z przgubu.
zlozylem na spokojnie ale kurde nie moge przgubu w bic w poloske zeby ladnie do konca gwint ten co jest na niej sie schowal tam bo przegub wew mam looz jak wiadomo jak sie wybijepoloske z przegubu zew i to mi tam odbija tak dziwnie