ale moze jak ktos nowy przeczyta te wypociny to zalozy gaz i bedze zadowolony- i chociaz dla tego jednego warto sie posprzeczac:DCień696 napisał(a):troche masz racji i troche nie
bo w sumie zakladajac dobra instalacje to niech ludzie nie mysla ze bog wie ile sie za nia placi... i wszystko zalezy ile kilometrow sie robi bo jezeli zalozymy instalacje sekwencyjna dajmy nato za ok 3tys przy sekwencji mniej podzespolow sie zuzywa,
ale ok policzmy:
jezeli zrobimy rocznie 25tys kilosow to :
-benzyna przy spalaniu 7 litrow na 100km
25 000km to spali 1750litrow paliwa
1750litrow x 4,40zl = 7700zl
-lpg przy spalaniu 10litrow na 100km
25 000km to spali 2500litrow lpg
2500litrow x 2,20z = 5500zl
w ciagu roku przy 25000km roznica plg a pb = 2200zl
wymienimy do tego przwody i siwce i drozszy przeglad niech nam wyniesie 500zl razem
to 1700zl zaoszczedzamy w rok a po 2 latach 3400zl itd a jezeli robimy wiecej kilometrow to i wiecej zaoszczedzamy proste
wydaje mi sie ze dobrze zobrazowalem
conajmniej na pół to podziel, a jeszcze podlicz ile z przebiegu robisz na zimnym silniku na benie zanim sie na gaz przelaczy, wiec troche pelnych bakow paliwa do tego musisz dodac, bo nawet latem zanim wskoczy na gaz to zdazy troche possac beny na "ssaniu" mu pompuje dosc zdrowa mieszanke... takie obliczenia na kolanie po ktorych kazdy podjarany leci junkers wsadzac to wlasnie typowe myslenie małolatów, bo gaz to najpierw inwestycja a potem oszczednosc i mysle ze w naszym wypadku rzadko sie sprawdza.
ja ostatnio zrobilem trase 1400km w gory i spowrotem za 300zl, ty zaplacisz ile? 100zl mniej? to jest ta wielka oszczednosc na trasie?
a jak tłuczesz przebiegi to moim zdaniem juz dawno powinienes sobie sprawic jakiegos starego dizla bo rex to meczy na trasie makabrycznie, chyba ze jestes masochista 
grzesZ napisał(a): 6/7 tys wiec watpie aby ktos w takie cos wsadzal gaz za 3/4 kola w sekwecji.
Krzyh00 napisał(a):druga sprawa ze zainstalujemy gaz (nawet profi za spore siano) i co ze niby smigamy do bólu po taniosci? no nie bardzo, bo doszlo nam troche elementow ktore moga (a czesto bardzo lubia) zepsuc sie, rozregulowac. no i co jedziemy na profi regulacje? nie no po co przeciez pan henio z taka rzecza to juz sobie poradzi i znowu mamy tanio i do dupy. do tego dochodzi nam dodatkowy przeglad gazu no i setke wiecej trzeba na stacji diagn. zostawic co roku.
czyli dosc poważna i szanowana firma u mnie w okolicy. Instalacja kosztowała mnie dwa lata temu 3600zł i do tej pory działa bez zarzutu. Dlatego, ze jeżdże na gazie nic nie zepsuło sie w aucie poza programowo (notabene nic się nie zepsuło prze te niecałe 3 lata) Płacę tylko za przeglady 60zł więcej, a to nie majatek. Także włóż miedzy bajki to co piszesz
a wam wychodza takie liczby jak z kosmosu ;D albo priusa

a to ze wszystkie warsztaty (szczegolnie te tanie do ktorych kazdy uderza) tak dbaja o klienta to dopiero bajka, no ale nie bede sypal przykladami znajomych ktorzy fury gazowali bo nie o to chodzi
Tobie sie oplaca, paru innym tez, ale przeciez ja nie mowie ze gaz sie W OGOLE nie oplaca, tylko ze nie oplaca sie wiekszosci uzytkownikow crxa 
Krzyh00 napisał(a):co do wakacyjnych wypadow to jest ich cale mnostwo bo z reguly raz do rokuja ostatnio zrobilem trase 1400km w gory i spowrotem za 300zl, ty zaplacisz ile? 100zl mniej? to jest ta wielka oszczednosc na trasie?
a jak tłuczesz przebiegi to moim zdaniem juz dawno powinienes sobie sprawic jakiegos starego dizla bo rex to meczy na trasie makabrycznie, chyba ze jestes masochista
atom1 napisał(a):Krzyh00, no to brawo bo wychodzi ci ze palila mniej niz 5 :] to juz inna sprawa ze wam crxy na benzynie pala tyle co mi jak na luzie i nie wiem jak to liczycie bo mi w miescie nie spalila mniej niz 10 nigdy a na trasie mniej jak 8
Smiech na sali 
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości