interesowałem się kiedyś takim rozwiązaniem , 3 psi to nie dużo , at2000 ma 6 a to już przyzwoite wyniki , zalety to oczywiście pełne doładowanie niezależnie od obrotów silnika , a wady , silniki elektryczne szybciej się zużywają niż zwykła turbina , wysoki pobór prądu z akku wyklucza ciągłe używanie turbiny tzn mamy "czerwony" guzik i jak chcemy poszaleć to go włączamy , prąd pobierany jest z akku , a alternator nie ma wystarczającej mocy na ładowanie go podczas dmuchania , moim zdaniem już lepiej kupić turbo od diesla
wiatrak zasilacza od kompa wstawić w rure i już turbo, a jakie małe koszty.
części do japońców firm: 555, TRW, CTR, SIR, SKF, FEBI, REINZ, CORTECO; raparaturki błotników UWAGA: masz problem z progami, jest teraz na to sposób, pojawiły się na rynku progi dedykowane do CRXa, cena 165,00zł za szt.
taki wiatrak jak z tej aukcji jest w maluchu tym po lifcie znajduje sie w bagazniku, a sluzy tam do nawiewu swiezego powietrza
jak chcecie kombinic to na kazdym szrocie mozna takie cudo wyrwac za 10 zl , moze nie identyczny ale bardzo podobny
powiem wam szczerze ze sam sie zastanawiałem na takim rozwiazaniem ale do póki nie zamontuje i nie pokaze mi wykresów z hamowni z osiagami to sceptycznie do tego bede pochodził