Siemanko mam pytanie poniewarz mam igla silnik swap B18C4 170000km ,a zamontowalem niedawno idealna D16z5 z przebiegiem 95000 i mam juz sianko na zamontowanie turbo w GMS ale chcialbym w sadzic tego swap B18C4 do mojego crx-a co trzeba by bylo zrobic zeby to chulało mogł by mi ktos cos doradzic!
Kolega wojtek3miasto jeździ takowym autkiem jest zarejestrowany na tym forum.
Z tego co wiem:
Wsadzali to chłopaki z SSG
na poduchach hsporta, jest tam jakiś myk z linką
kolektorek chyba DC sporta ale żeby się zmieścił podcięta beleczka
odnośnie elektryki nie mam pojęcia
na stronie Street Shadows jest ten Edek w projektach.
jest troche roboty bo B18 jest wyższe od nawet B16 ale na hasporcie powinno sie zgrać że maska sie zamknie igła i nie bedzie micha specjalnie nisko, no i pewnie jak przy swapie na B16 W ED9 trzeba bedzie albo pożeźbić z mocowaniem alternatora i krótszym paskiem albo podłużnice przemodelowac bo sie kółko od alternatora zapiera :d reszta to pikus
nie wiem ... 15.30 miał civic coupe b16a2 na plytach betonowych i piaskiem na starcie.
Ogólnie do Ed9 można wkladać ten silnik i różnica bedzie duża , ale w przypadku EE8 nie robilbym tego gdybym mial dobre b16, bo koszty jednak niemałe a jakieś mega róznicy nie bedzie mimo ze szybszy. Co innego w przypadku C6 - tutaj juz bedzie rakieta ale i koszty tez rosną