extass-81 napisał(a):Korby nie wytrzymają ok 180 KM, więc podniesienie ciśnienia powinno wystarczyć, nie trzeba wymieniać wtrysków
mack1111 napisał(a):zapło ruszyć??pierwsze słysze a mozecie powiedziec jak go ustawić?? pozdro czy po prostu jak podepme fmu to bedzie gorzej chodzil i tzreba bedzie lekko go przestawić na okko zeby było wmiarte ok??
gruby126p1 napisał(a):teoretycznie cofa cie zaplon o 4 stopnie, ale wiadomo ze nie kazdy silnik bedzie chodzil tak samo wiec reguluje sie kazdy silnik indywidualnie

Pirat napisał(a):przy doładowaniu 0.5 bara i sofcie nie ma potrzeby ruszać zapłonu !!!
)
.
bo nie wytworzyłoby się takie ciśnienie (niszczące twój tłok) co można osiągnąć przez właśnie opóźnianie zapłonu.

QowaX napisał(a):(i generalnie jesli mamy tylko prawidlowy sklad mieszanki to poco elektronika??
( chciałem tutaj znowu podkreślić lekką ironią, że technika jeśli chodzi o zasilanie silnika znacznie poszła do przodu dlaczego więc tego nie doskonalić...?)QowaX napisał(a):ale istnieja rozne sposoby strojenia softa jak np. wieksze wtryski sterowane elektronika (eprom),wieksze wtryski z reg cis paliwa z FMU lub dodatkowe wtryskiwacze sterowane zaworem cisnieniowym)
Tak i z tym oczywiście się zgadzam, dlatego zgodziłem się wczesniej że auto może mieć "sterowanie paliwem" z np. FMU, ale podkreślam można to zrobić precyzyjniej żeby osiągnąć efekt np. mniejszego zużycia paliwa... ustawiając odpowiednio mapy paliwa......QowaX napisał(a):tak wiec w sofcie kwestja dawki paliwa musi byc zachowana proporcjonalnie do doladowania
Najlepsze rezultaty (tutaj wyniki testów na hamowni ) można osiągnąć modyfikując mapy zapłonu, a jeżeli się przestawi zapłon to nawet się okazuje później że i AFR się zmienił...QowaX napisał(a):mapa zaplonu moze zostac seyjna
, i tak sobie zmieniając możemy dojść do największych wartości momentów obrotowych, korygując paliwo i zapłon w zależności co się dzieje na zegarach...QowaX napisał(a): zaplon ustawiony tak aby niebylo spalania detonacyjnego
ja wolę JDM i ECU które daje większe możliwościextass-81 napisał(a):Cos wyszło by z tego zestawu czy szkoda czasu i kasy
http://moto.allegro.pl/it..._max_360km.html
[ Dodano: 2007-11-10, 19:40 ]
Ten zestawik jest chyba do SOHC podejdzie do DOHC?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości