wiadomo co to jest, dokladne wymiary, grubosc stali to temat do dogadania, chodzi o zadeklarowanie sie i okreslenie kosztow mniej wiecej, zima idzie moze sie ktos pobawi w wolnej chwili? 
wiadomo co to jest, dokladne wymiary, grubosc stali to temat do dogadania, chodzi o zadeklarowanie sie i okreslenie kosztow mniej wiecej, zima idzie moze sie ktos pobawi w wolnej chwili? 

z szablonem i doborem blachy nie bedzie problemu ale poczekam najpierw na odp WIŚNI na pw
i koncowka nie zagieta i zaokraglona tylko plaska i prosta, generalnie taka jak na szkicu tylko sie nie smiejcie bo to odrecznie narysowalem w 5 sekund
mysle, ze zwykla stal obleci bo polakieruje i bedzie wporzo a grubosc nie wiem sam, z 3mm by pasowalo... ew. jak nie wyjdzie to w cenie np kompletu nowych amortyzatorow
to na przod tez bym takie samo chcial, kwestia zwymiarowania ale bylyby dwa takie same, na dolnym zdjęciu zobrazowałem fantastycznie
jak bym to widzial jesli chodzi o montaz na tyle, na przodzie podobnie tylko w poziomej plaszczyznie haka, wiadomo, chyba wszystko jasne, jak ktos jest chetny zeby to zrobic piszcie jaka cena z materialem, ile czasu wam potrzeba itd a moze ktos chetny sie znajdzie oprocz mnie, zrobimy grupowo no chyna ze WIŚNIA zaoferuje dobra cene na to co pokazal wyzej
tylko ze wlasnie wiekszosc to ma zrobione tak jak na tym rexie ze jest po prostu przelozona sruba z duza podkladka przez oryginalny hak i to przykrecone z drugiej strony a mnie to jakos festynem pachnie, bardziej dla lansu niz funkcjonalne i dlatego zastanawiam sie nad takim do przyspawaniaWalter napisał(a):Taki hak to piardzik dla lasera. Mogę Ci pomóc tylko nie od zaraz bo nie będę zamawiał jednej sztuki. Oczywiście wykończenie lepsze niż to na focie, może być szlifowane albo wypolerowane jak lubisz.
Pod które śruby to ma być przykręcone??
pirul napisał(a):tak, nie wklejam fotek jak to wyglada na aucie bo myslalem, ze wiecie wszyscy o co chodzi, sorrytylko ze wlasnie wiekszosc to ma zrobione tak jak na tym rexie ze jest po prostu przelozona sruba z duza podkladka przez oryginalny hak i to przykrecone z drugiej strony a mnie to jakos festynem pachnie, bardziej dla lansu niz funkcjonalne i dlatego zastanawiam sie nad takim do przyspawania
to zamo rurki krutsze odcinki np fi : 12, 20, 25 ,50 profile 20/20 40/40 30/30 20/40 60/60
śróby inoxowe M6 na klucz 10 lub imbus wraz z podkładkami i nakretkami, M5 na imbus, tarcze do szlifowania i ciecia ( szlifierka kątowa) oraz szczotki do palcówki 40, 60 ,80 małe i duze a także kamienie 
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości