A więc koledzy mam taki dziwny problem,pół roku temu kupilem pierwszego rexa(składaka) moj brat mial nim wypadek ale tu nie o to chodzi, byl w nim silnik D16Z5 przynajmniej tak bylo napisane na bloku i na tabliczce znamionowej,ale posiadał kolektor wylotowy 4-2-1 żeliwny nie wiem z kąd go właściciel wziął i czy wogole takie byly stosowane ale nie bylo w nim miejsca na sonde lambda przez co ciągle wyświetlał mi sie błąd na komputerze,a komputer byl od D16A9 z tym potencjometrem obok, spalanie w trasie wynosiło 6l/100 km
Teraz mam drugiego rexa - totalna seria D16Z5 z sondą lambda i ten mi pali juz 8l/100km i teraz moje pytanie- czy ta różnica zależy od komputera?(bo tamten crx z tym błędem palił 6l),Czy tego ze tam jest kolektor 4-2-1? Czy moze sonda walnięta? ale niby D16Z5 mial mniej palić niż A9, a i jeszcze jedno moje pytanie da rade przełożyć komp od D16A9 do silnika Z5?,wiem ze tam trzeba ten potencjometr podłączyc i gdzieś to jest na forum tylko czy to wykonalne? z góry dzieki za pomoc i jak ktos ma mnie objeżdżać to lepiej niech nic nie pisze,potrzebuje pomocy konkretnych ludzi