obojętnie jak !!! byle nie za mocno żeby uszczlki nie powyginao i jak wyżej z czuciem a która pierwsza czy ostatnia to wsystko jedno , podokręcaj wszystkie lekko a później dociągnij z czuciem i będzie git
chyba max 5nm,,,,jak nie masz klucza,do dokrec tak,ze lekko sie uszczelka sciska i tyle,pamietaj nie moze sie scisnac za bardzo bo bedzie puszczac,aha skrecasz od srodka na zewnatrz,podobnie ja wiekszosc czesci w silniku,jak np,uszczelke pod glowica,itp...ps,jak by ci puszczala to nie kupuj nowej w zamienniku,tylko kup silikon za 5zl i skrec,,,,
a ja polecam sposob ktory sam pretestowalem, tzn dokladnie przeczyscic miejsce styku glowicy z uszczelka i sama uszczelke(ja do tego uzywam rozpuszczalnika nitro), pozniej nakladasz silikon na "lukowe" czesci uszczelki i skrecasz tak jak napisal mariusz123 od srodka, u mnie nawet na zamienniku produkcji ajusa nie puszcza nawet kropli, wazne zeby dobrze odtluscic
przy dokrecaniu pokrywy nie ma zadnej kolejnosci, skrecasz obojetnie jak, dokrecasz wszystkie nakretki z czuciem i jest cacy
[ Dodano: 2007-12-02, 12:32 ] aha dla wyjasnienia to kolejnosc dokrecania stosowane jest przy elementach gdzie wystepuja duze sily naprezajace itp, i tam gdzie dany element moze ulec odksztaleceniu- wygieciu, a pokrywa do takich nie nalezy