Czy da sie dopasować miskę olejową do EE8 B16A1 z ed9 D16A9 albo z jakiegokolwiek innego modelu? Na allegro znalazłem miskę z D16A9 i nie wiem czy pasuje do mnie, a pilnie potrzebuje kupić. Proszę o pomoc;)
Elo;D
Włściwie to nie wiem co się stało z tamtą...
problem polega na tym, że jestem szcześliwym posiadaczem tego wspaniałego autka od 17/11/2007 i w zeszły czwartek byłem na generalnym przeglądzie w ASO po 200 000 i okazało się, że miska cieknie. Gość chciał mi zamówić nową, ale za 800pln, więc zrezygnowłem. Z tego co widziałem, to ktoś po prostu zaspawał korek, bo mu przeciekał, (pewnie przychaczył o jakiś kamień, bo mam obniżone zawieszenie na-40) przez co nie da się spuścic oleju normalnie.
Ale mam już używke pochytaną od użytkownika Arv;D
Oto zdjęcia:
myslalem ze to aluminiowa.
blaszane sa robione z 2 warst, wiec jak jedna sie przedrze to druga zostaje szczelna. korek zawsze mozesz rozwiercic, nagwintowac na nowo i isc do jakiegos slusarza zeby nowy korek ci dotoczyl, ale jezeli masz juz druga szztuke to chyba po problemie
Dopóki ta stara miska jest zamontowana to tak naprawde nie wiem, co jest w niej uszkodzone i co cieknie...
jak bede miał ją już zdjetą to sie dowiem jak poważny jest wyciek i zastanowie się czy to się da naprawić i wtedy podrzuce fotki na forum, jeżeli to w ogóle będzie miało sens;)
Dzięki za pomoc pozdrawiam