Styl JDM i Import Tuner
Troche o modyfikacjach wnętrz i karoserii.

Bonczek
Moderator

Samochód: ED9 K20

przez Bonczek » 2008-01-17, 00:36

pirul napisał(a):i o to chodzi a nie srac w gacie bo jakis 'autorytet' powie, ze roty sa takie a srakie i sa nie jdm wiec sie nie pokazuj z nimi 'na miescie'

Dokladnie :poklony:

darek AMS
Forumowicz

przez darek AMS » 2008-01-17, 00:39

To poprzedni właściciel mojego auta popełnił poważny błąd ,osobiście uważam że tak to mozna fiata jakiegos zrobić :diabeleknie:
Kiere to wogóle mam straszną ,jakis srebny gów... plastik akurat gdzie sie ją trzyma. I co z tego że to Victor ,tandeta straszna :wrrr:
P.s.
Na szczęście rex jest juz w dobrych rękach :razz:
Dzięki za info

[ Dodano: 2008-01-16, 23:46 ]
Zgadzam sie z tym że nie trzeba trzymac sie od A do Z jakiegos stylu ale jak juz kupowac coć to albo konkretne albo wcale.
Było FWD EE8 1.6 Vtec
Było RWD S13 1.8 Turbo
Jest RWD E30 335i R6 :)

Dawca44
Forumowicz

przez Dawca44 » 2008-01-17, 01:09

darek AMS napisał(a):ale jak juz kupowac coć to albo konkretne albo wcale.

Nasuwa mi się od razu: "Każdy orze jak może..."
Nie pomyślałeś może, że jeden woli kupić jeden a konkretny kolektor wydechowy za np.2300zł, a drugi za tą kasę kupi kolektor a do tego zrobi cały wydech, dolot i jeszcze mu zostanie na paliwo i też będzie się to wszystko sprawować?
Często za te właśnie "konkrety" ludzie przepłacają grubą kasę, bo ma to swoją utartą nazwę i każdy się temu kłania, bo to jest zajebiste i trendy, a w gruncie rzeczy nie jest w niczym lepsze od tańszego odpowiednika... I nie mówie tu że akurat kolektor ebay=supersprint...
SPRZEDAM TANIO RESZTĘ CZĘŚCI Z ED9:

forum/viewtopic.php?t=45295

sszaki
Forumowicz

przez sszaki » 2008-01-18, 22:59

JDM ------ kontowersyjny styl ci którzy go uprawiaja są raczej zgrani i podoba sie im to samo lecz nie zawsze :) poniewaz 1 osoba woli 16tki enikel prosto z fabryki inny woli felgi wyprodukowane w japonii za czasow produkcji swojego auta :) wkazdym badz razie ci ktorzy nie lubia JDM beda mysleli ze to np jakies oplowskie felgi, pomalowane postojowki, pomalowana maska i pelno naklejek dookola na starym rozlatujacym sie Civicu z dziwnym tyłem :P
B53P

Endrju
Forumowicz

przez Endrju » 2008-01-21, 00:58

Dla mnie to całe napinanie się na te trzy literki JDM, to bicie piany zgodnie z modą. Za kolejne trzy lata, ktoś wymyśli coś innego i większość będzie wysprzedawać felgi i tłumiki, bo ten nowy styl będzie lepszy. Ja uważam, że samochód ma być odzwierciedleniem wizji i gustu właściciela, a nie nadążaniem za modą. Skoro komuś się podobają szpoilery i wieszaki na klapie - luz, niech tak robi. Można mu przytaknąć i powiedzieć, żę jest fajnie, albo wyrazić swoją opinię, że nie trafia on w gust oglądającego. Ale czasami jak czytam wypowiedzi - wiocha, chamówa, syf - to od razu nie mam ochoty nawet zaglądać na forum. Przecież to nie my kładliśmy na to kase, i nie my tym jeździmy. Brak kultury w wypowiedziach i szacunku do innych mówi o nas kim jesteśmy a nie o właścicielu prezentowanego auta.

Po drugie - jeśli podobają mi się ozety i tylko na nie mnie stać, to czy to oznacza że jestem wieśniakiem? Wielu z tych co pjeją o JDM style, sami robią czasami modyfikacje, które są z tym sprzeczne. A czy rota to JDM? Nie bo to filipiny na licencji, a nie japonia. A ile osób kupuje oryginalny filtr oleju w ASO a nie filtrona? Jesli jest JDM fan, to konsekwentnie, a nie wybiórczo. Kupiłem belgijskie zawieszenie do crxa - czy to oznacza, ze jest gorsze, dziadowskie albo nie ma co ze mną gadać bo nie mam pojęcia o JDM?

Mnie takie podejścia zawsze śmieszyły. Pracujmy ciężko, i dokonujmy sami wyborów co do naszego samochodu i miejmy do innych szacun, za to że robią to samo.
ARG Performance
Mechanika, tuning, serwis. Przygotowanie samochodów do sportu i na ulicę.

Telefon - 790-898-832

fotolog.argperformance.pl

sszaki
Forumowicz

przez sszaki » 2008-01-21, 01:04

zgadzam sie z endrju :) kazdy ma swoje potrzeby i gusta :) i mnie wkurza jak np w moim temacie dalem fotke z Amberkami a mi zaczeli rozwalac temat o moim aucie jakimis klutniami :P a co do filtrow hondowskich to te na rynek europejski sa robione we francji :P a duzo felg "Made in Japan" maja napisane Made in Rusiia :D powaga:D
B53P

Cfany
Forumowicz

przez Cfany » 2008-01-21, 21:17

Bo w Rosji robią najlepsze felgi "comeptition" magnezowe i z innych rzadkich stopów.

darek AMS
Forumowicz

przez darek AMS » 2008-01-22, 00:25

Zazwyczaj nie wdaje sie jakieś sprzeczki ale musze o tym napisać.
Wiec tak, zgadzam sie z tym "że każdy orze jak może" ,"że każdy kupuje na co go stac", "że można robić ze swoim autem co sie chce bo tak mi sie podoba".
Jest jednak dla mnie i mysle nie tylko dla mnie istotne jaką opinie bedzie miała crx za XXX lat.
Przecież jesli nie będziemy wprost negować wieśniaczenia crx-ów (bo inaczej sie nie da niektórym przetłumaczyć). To za wspomniane juz XXX lat CRX może mieć opinie taką jak dzis ma Opel Calibra. Ja kupiłem crx a nie calibre i nie chce zeby oceniano mnie tak jak właścicieli
tego modelu opla. Jeśli chcesz zrobic choinkę ze swojego auta o.k rób ale nie z crx kup sobie np. calibre bo jej juz nic nie zaszkodzi.
Było FWD EE8 1.6 Vtec
Było RWD S13 1.8 Turbo
Jest RWD E30 335i R6 :)

Dr_
Forumowicz

przez Dr_ » 2008-01-22, 10:25

darek AMS napisał(a):Jest jednak dla mnie i mysle nie tylko dla mnie istotne jaką opinie bedzie miała crx za XXX lat.

Musisz sobie zdać sprawę z tego, że każde tanie sportowe auto będzie wieśniaczone. Tego nie zmienisz. Wlasciciele bmw też negują oblepianie aut naklejkami, spojlerami itp a i tak niektorzy to robią.

Tutaj decyduje cena samochodu. Crxa można kupić już za 4 tyś i zrobić z niego samolot
BMW kojarzone jest z dresami i karkami a crx z gówniarstem - tego nie zmienisz

Pozostaje ci to olać albo zmienić samochód

Bonczek
Moderator

Samochód: ED9 K20

przez Bonczek » 2008-01-22, 11:10

Za 4 tys to kupujesz padake.

Poprzednia strona