rozmiar felgi czyli srednica szerokosc i rozstaw srub sa w porzadku, nic nie ma natomiast o takim parametrze jak ET, wyslij mu maila z pytaniem o wspomniany parametr ET, nikt nie poleca nizszego niz 35 a wskazane zeby bylo tak ok 40
zgadza sie im mniejsze ET tym bardziej bedzie wystawac, 35 to ostateczne min i nic mniejszego nie zakladaj, ale i tak przy takim ET bedzie rzucalo na koleinach, moim zdaniem na nasze drogi to najlepiej tak ok 40-45, no chyba ze jezdzisz po rownych drogach to te 35 bedzie "zajebiaszcze"(przy takim ET kola sa rowniutko z zarysem blotnika), ale jak wpadniesz w koleiny to dobrze trzymaj kiere....
Nie chciałem zakładać nowego tematu więc zapytam w tym, a mianowicie jak to jest z tym smarowaniem turbiny, można brać olej z czujnika czy lepiej podkładka pod filtr. Poproszę o wypowiedzenie sie osób które jeździły ze smarowaniem z czujnika czy nie ma z tym problemu bo właśnie spod niego mam przygotowane smarowanie a widziałem wypowiedzi na forum że jest z tym coś nie halo.
z podkladki pod filtr polecam a i zapytam jeszcze czy seryjna pompa mi wystarczy do 0.5-0.55?? chodzi i to ze chce wystroic fure i juz na (FMU) mi brakuje paliwa i nie wiem czy pompe tez musze zmienic. bo wtryski niby dadzą rade do 220KM