dlugie swiatła del sol i kierunki

Limbo
Forumowicz

dlugie swiatła del sol i kierunki

przez Limbo » 2008-02-06, 10:29

Witam!
Problem 1 jest z dlugimi tzn swieca ladnie ale jedna lampka tj ta okragla jest cofnieta w zderzaku nie dolega tak jak powinna i chcialbym ja przesunac ale nie wiem co odkrecic gdzie i jak i co.... jakies rady? moze zdjecia bardzo bede wdzieczny.
druga sprawa to kierunkowskazy w sumie to lampy sa ladne ale... ta pomaranczowa zarowka jest porazka... wiem ze sa zarowki biale swiecace na pomaranczowo.
ktos to robil? co to dalo? jak wyglada?
wielkie dzieki za pomoc

pirul
Moderator

przez pirul » 2008-02-06, 13:23

co do dlugich zeby je wyjac musisz zdjac przedni zderzak, pewnie masz ramke peknieta i sie klosz cofnal, glownych migaczy nie zmienisz na biale przekladajac zarowki bo one maja w srodku taka pomaranczowa wkladke przykrecona dwoma srubkami, zeby sie jej pozbyc i miec biale kierunki musisz je wyjac i rozkleic, wykrecic te wkladki i skleic z powrotem silikonem i dopiero wtedy biale zarowki cos dadza, ja tak robilem, zobacz pod postem w 'moj crx' jak to wyglada jesli masz ochote. aha, ja mam jeszcze elementy odblysnikow prysniete na czarno i w lampach i w kierunkach (te czesci, ktore nie biora udzialu w oswietlaniu) wiec lampy sa ciemniejsze niz zwykle, na zdjeciach tego tak nie widac, w realu fajnie wyglada jak swieca swiatla (oczywiscie nie ma roznicy w swieceniu)
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD
ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD
CB600F HORNET '10 SOLD
cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD
w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project