Mam taki problem. Jade sobie i wszystko jest ok. Zostawiam samochod na 2 godzinki, wracam, odpalam i jakos tak zwrocilo moja uwage to ze nie podswietla mi sie tablica z zegarami. Dojechalem do domu i przy otwieraniu bramy patrze ze tylne swiatla tez mi sie nie pala. Nastepnego dnia sprawdzilem bezpieczniki, wszystkie ok. Zarowki z tylu obie byly spalone to je wymienilem, ale jak swiatla nie dzialaly tak nie dzialaja nadal ;/ Co to moze byc??
jak Ci obydwie zarowki popalilo moze byc za duze napiecie w instalacji (np. regulator napiecia ale wtedy pali wieksza liczbe roznych urzadzen), moze byc przekaznik walniety, z elektryka zawsze tak samo, jak nie przekazniki/bezpieczniki lub zwarcie w lampach lub gdzies w desce w twoim przypadku to trzeba sprawdzac po kolei okablowanie az sie dojdzie do przyczyny. sprawdz napiecie na tych kablach czy jest w normie, zobacz sobie po schematach elektrycznych gdzie szukac przekaznikow od tych rzeczy ktore nie dzialaja i posprawdzaj, moze do jakiegos wniosku dojdziesz i sie wyjasni co jest nie halo, tyle wymyslilem na poczekaniu
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project
No mi padlo wszystko co jest pod 7 i 8 bezpiecznik podlaczaone czyli podswietlenie zegarow, tylne swiatla, swiatlo wstecznego (ta zarowka sie nie spalila). A moze wie ktos jak wyjac ta plytke z bezpiecznikami pod kierownica?