Pytanie o jakość dźwięku w Del Sol
Coś dla crxowych audio

luky8
Forumowicz

Pytanie o jakość dźwięku w Del Sol

przez luky8 » 2008-02-14, 00:59

Mam do was takie pytanie, jak jest ze słyszalnością i jakością dźwięku w del sol z dachem zamkniętym i otwartym??
1. Duza jest strata jakości w głośnikach we drzwiach jak sie zdejmie dach (szum powietrza itp)??
2. czy wtedy bardziej słyszalne są głośniki z tyłu za głową (jeżeli takowe są)??
3. jak bardzo zmienia się charakterystyka basu przy zamknietej kabinie w porównaniu z otwartym dachem?? (cały czas mam na myśli głośniki we drzwiach, a nie suba)

We wszystkich powyższych przypadkach pytanie dotyczy audio zamontowanego choć troche bardziej profi niz fabryka to zrobiła (dystanse na głośnikach, wytłumione drzwi, odpowiednie zestrojenie całości). Aczkolwiek opinie osób z seryjnym nagłośnieniem tez będą dla mnie cenne.
Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Skoda Octavia 2001r - OCCIA
CRX Del Sol 1992r (fura żonki :D )

Zapraszam na : http://www.rebel-tuning.com

inny R6
Forumowicz

przez inny R6 » 2008-02-14, 11:17

jakosc zalezy od glosnikow radia i wzmacniacza

a czy czuc roznice ze sciagnietym dachem - owszem jak w kazdym cabrio/roadsterze/hardtopie - szum, powietrze etc

jak sciagam dach to radio glosniej daje i jest ok - kwestia potrzeb

mam obecnie pioneer deh 4000ub na test - na moje potrzeby spoko glosniki to zestawy jbl odseparowane , jeden na zwrotnicy , drugi bez na tył rozmiar 16,5 albo 16, dystanse od opla corsy do poprawy bo juz mam wzory do wyciecia typowo pod honde

z "glosnoscia" jest inna sprawa jak sciagniesz dach i opuscisz szyby jeszcze to juz inna piłka niemówiac jak ktoś ma wydech albo jakis kosmiczny tłumik to jakosc konczy sie u mnie ok 4500 rpm ;)