Wymieniłem dzisiaj to "gówienko" i faktycznie to ta tulejka teflonowa. Przez nią zrobiłem prawie całe zawieszenie, ale teraz jeździ sie naprawde pięknie.
wiesz mój mechanior mówił że mało, mówił że 30 min mu to zajęło, wydrukowałem mu schemacik i raz dwa sie uwinął...a i nie ma potrzeby demontowac magiel
Nie ma dużo roboty, ale czasami to też nie przynosi rezultatów, ja miałem tak,że wymieniłem w maglu tą tulejkę, niby lepiej a jednak coś pukało, zawias mam od góry do dołu zrobiony cały...
Teraz odebrałem magiel z regeneracji, śmiało mogę powiedzieć, że jest inaczej, stuków nie ma, nawet jakby samochód lepiej reagował na ruchy kierą...Mimo,że zabieg tani nie jest to polecam
a ja mam mianowicie nastepujaca sytuacje rowniez puka jak sie jezdzi po nierownosciach i po dziurach ale do tego sa takie glosne stuki gdy sie lekko i srednio hamuje(przy mocnych hamowaniu stukow nie ma ) i lekko telepie kiera....kola wywazone tarcze proste to moga byc to koncowki drazkow? czy jak myslicie co?
Ja też wymienilem ta ustrojstwo i teraz mam tylko pytanie czy smarowaliście po założeniu ta tulejke jakims smarem?? U mnie bylo minimalnie tego i nie wiem czy powinno być. Skoro to taki twardy plastik to nie poweinien sie wycierac na polerowanym wałku...
Do piękna trzeba dojrzeć...niektóre rzeczy piękniejsze być nie moga - CRX
Ja również wymieniłem i jak ręką odjął, stukanie ustało i aż miło. Ja osobiście dałem smar i uważam że powinno się go dawać bo to smar zawsze zmniejsza tarcie=mniejsze zużycie elemontów
The POWER of CRX
vit
przez vit » 2008-04-02, 22:11
a jak to wymieniliscie bez zdejmowania maglownicy rozcinając tą uszczelkę?