mam ochotę założyć wspomaganie do crx'a ED9.
mam pytanie od których modeli CIVIC'a 4 gen spasuje (generalnie chodzi o przekładnię, bo mocowanie pompy tak czy owak będę musiał przerobić ale w tym nie problem...)
czy z budy ED6 (z silnikiem D15B2) spasuje przekładnia ??
ewentualnie czy ED7 miała inną przekładnię czy taką samą jak ED6 ?
no ktoś gdzieś pisał że właśnie z concerto nie pasuje...
dziś sprawdzałem z civiciem 1,6 (buda ED7) i tam jest identyczna maglownica, ale najłatwiej kupic od 1,5 (ED6), pewnie też będzie taka sama, ale lepiej się upewnić
z tego co się orientuje to spasi od wszystkich cifów 88-91, nie różniły się przekładniami między sobą, przekładnia to najmniejszy pikuś, najważniejsza jest pompa żeby była od DOHC
części do japońców firm: 555, TRW, CTR, SIR, SKF, FEBI, REINZ, CORTECO; raparaturki błotników UWAGA: masz problem z progami, jest teraz na to sposób, pojawiły się na rynku progi dedykowane do CRXa, cena 165,00zł za szt.
czemu ??? co w pompie za problem...
mocowanie sobie przerobię, z tym to chyba najmniejszy problem...
przekładni bym przerobić nie dał rady, a mocowanie pompy - nie widzę problemu...
Mam założone od civica IV gen (tylko przekładnia)
Reszta gratów :pompa od Concerto ale tylko od DOHC + mocowanie pompy też od DOHC+ koło pasowe.
Zbiorniczek od Civa V gen. bo oryginał od IV nie pasuje
WAZNE ! Belka zawieszenia też musi być od civica IV gen bo stara od ED9 nie podchodzi do tej przekładni
NIE PASUJE PRZEKŁADNIA OD CONCERTO Jak by co to służę pomocą
jak to "belka zawoeszenia" ??
chodzi o ten kawał żelastwa co do niego jest przekładnia przykręcona ????
A jak to wymienić ?
pewnie trza pół auta rozebrać ??
eee tam, ja wymieniałem przekładnie razem z belką i koło 1-1,5 godziny zajęło
części do japońców firm: 555, TRW, CTR, SIR, SKF, FEBI, REINZ, CORTECO; raparaturki błotników UWAGA: masz problem z progami, jest teraz na to sposób, pojawiły się na rynku progi dedykowane do CRXa, cena 165,00zł za szt.
ok, popatrzyłem sobie na kanale jak ta belka wygląda, nie jest to takie straszne, tylko że taka belka w civicu to chyba tylko w 1,6 była, bo w 1,5 z tego co pamiętam jest znacznie mniejsza...
Ja też mam z Civa4g wspomaganie w ED9 z EE5 i wszystko spasiło oprócz mocowania popmy podobno od Concerto pasuje mocowanie do Ed9 a belkę mocowania przekładni mam z tez z Civ4g ale nie wiem jakiego ale miał silnik 1.5 i klime
www.kupujez.pl - Sklep internetowy - Turystyka, Militaria, Dom i wnętrz Plecaki taktyczne, militarne, turystyczne, trekkingowe, myśliwskie, Wisport, Texar, Camo Garnki, Patelnie, Dekoracje, Wyposażenie, kuchni, łazienki, wnętrza