Witam, po wymianie uszczelki pod głowicą moje Z5 kopci na biało jak parowóz( nie da rady nigdzie jeździć) do tego jak się nagrzeje i zgaszę silnik to zalewa świece i już nie odpala:( pozatym wali duuuużo płynu z chłodnicy. Czy to jest znowu uszczelka czy może być jeszcze jakaś inna przyczyna ??
oja i znowu wydatki a jaką uszczelke polecasz zeby tym razem nie wywaliło bankowo. Poprzednią wydmuchało mi przez wadliwy termostat a tą obecną to nie wiem dlaczego ;/
O! Ooo! Spider Pig! Spider Pig! Spider Pig! Does whatever, what Spider Pig does! Can he swing from a web? No he can't, he's a Pig. Look out! He is a Spider-Pig
http://pl.youtube.com/watch?v=uyAwFw0eX ... re=related hard to kill
ja mam KP GASKET, z wygladu jest identyczna jak ta z ASO (ktos mi mowil ze to jest to samo ale ile w tym prawdy to nie mam pojecia) i spisuje sie tak jak powinna, mozna ja kupic w HIPOLu
Dzięki wszystkim, jeszcze takie pytanko: co może powodować wywalanie uszczelki bo w sumie mam z5 od roku i teraz szykuje się 3 wymiana a aż tak mocno przecież nie pałuje
ja radziłbym ci przed wymiana nastepnej czyli teraz splanowac glowice i dopiero wymienic uszczelke
[ Dodano: 2008-03-04, 20:24 ] aha "co moze byc przyczyna"-najprawdopodobnie dajesz jej po garach jak jest zimna czyli nie nagrzany silnika a ty ja cisniesz!
po pierwsze delikatnie jak jest zimny, po drugie zakładać równą głowice,(tzn sprawdzic czy jest potrzebne planowanie) po trzecie głowice nigdy sie naraz niedokreca tylko według schematu kolejnosci dokrecania srób i kluczem dynanometrzycznym dokrecająć jak producęt radzi a po ilus kilometrach zas ją dokręcić bo uszczelka tez sie dociera, szpilki po 2 razach sie powinno wymienić bo sie rozciągaja, no i po ostatnie dbac o poziom płynu chłodzącego
[ Dodano: 2008-03-04, 23:09 ] przepraszam za pisownie, nie sprawdziłem w worldzie a jestem dyslektyk
No właśnie, głowica była planowana przy każdej wymianie uszczelki a rok temu szła ponoć do regeneracji. Może faktycznie to blok silnika albo krzywa głowica. A na zimnym robie max do 3 k ! Witki mi już opadają obacze co powie mechanior
[ Dodano: 2008-03-11, 20:12 ] No i jak sie okazało była to uszczelka do tego padnieta sonda