zawsze jest tak ze jak odlaczysz pompe to cisnienie na listwie zostaje, sam mozesz to sprawdzic wystarcxzy na zgaszonym silniku popuscic te srube co na niej jest montowany krociec od weza z filtra di listwy - powinno ci pocieknac paliwo (nie rob tego testu na goracym silniku bo wiesz co moze sie stac...)
nic ci sie nie zapowietrzy, ja jak robilem remont to nawet nie myslalem zeby cokolwiek takiego moglo sie stac, poprostu odkrecilem tego weza od listwy troche pociekla benzyna, pozniej poskrecalem przekrecilem kluczyk dwa czy trzy razy i pompa zrobila co do niej nalezy a fura zagadala od pierwszego "strzalu"
no to jak mam w takim razie spuscic paliwo, jak dopiero na nagrzanym silniku mi sie przelacza na gaz:D... musialbym w jakas butelke z przelewowego zlac, eh widze ze to nie bedzie takie latwe
wtryski gazowe podaja troszke wiecej gazu niz benzynowe paliwa wiec czas ich tez bedzie inny. komputer z lpg sugeruje sie mapa z benzyny tylko ze on ja przerabia tak aby na lpg bylo dobrze. jakie masz wtryski lpg? to na lpg ci chodzi zle na wolnych obrotach? jakie wtryski masz gazowe? valtek? jak tak to sa zestawy regeneracyjne ale mozna tez sprobowac je wyczyscic bo nasz lpg w polsce jest strasznie syfny w porownaniu do innych panstw. mozesz miec zatkane dysze od wtryskow lpg i wtedy komp pokaze ci za bogata lub uboga mieszanke i zazwyczaj przy montazach albo zmniejsza sie srednice dysz albo sie zwieksza a ile ci pokazuje na kompie? poizej 12 czy powyzej 20?
ja bym obstawial wtrsyki ale niedam reki uciac ;P
wiesz regulacje map powinno sie raz na pare miesciecy robic bo sie przestawia
SPRZEDAM!
Części z CRX / ITR / CTR - Swapy b18 / k20 /
mozemy wstawic takze w rozne budy
potrzebujesz czegos to smialo pytaj 784-933-899
nom mozliwe, wiem ze czesto sie to dzieje na naszym lpg w pl ! mniej wiecej co okolo 5 miesiecy trzeba zestroic kompa od lpg ! wiem ze valteki duzo niewytrzymuja ile na nich zrobiles kilometrow? poprostu zapiekaja sie w nich te tloczki i gumki puszczac moga dlatego warto spobowac je przeczyscic, a zapychac sie tez moga dysze badz filterki, mozesz tez miec kiepskie swiece i kable wysokiego napiecia tego tez moga byc powody ja bym raczej tutaj szukal a nie w benie bo to raczej niema zwiazku ztym co napisales jakie masz objawy szkoda moim zdnaiem czasu na zabawe z wtryskami z bena
SPRZEDAM!
Części z CRX / ITR / CTR - Swapy b18 / k20 /
mozemy wstawic takze w rozne budy
potrzebujesz czegos to smialo pytaj 784-933-899
he, dzisiaj odpalilem zagrzalem i problem jakby nie ma pracuje rowno :| ale i tak pojade na kompa, mozliwe ze jak wczoraj on cos go badal to jeszcze raz go ustawil i wyregulowal i wszystko by bylo dobrze sam nie wiem hehe