Temperatura
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

fazer
Forumowicz

Temperatura

przez fazer » 2004-07-29, 00:13

witam wszystkich mam 2 pytanka
1) u mnie jak pojezdze okolo 20 min wlancza sie wiatrak w chlodnicy, chociaz na wskazniku tamperatury wskazowka jest troche przed polowa. Czy to jest noramlne w crxach?
2) jak wyloncze stacyjka to wiatrak sie wylancza. Nie powienien chodzic nawet po wyjeciu kluczyka?????????
Nie znam sie na tym za bardzo ale z regoly(w innych autach) wiatrak sie wlancza przt wyzszej temperatuze i sie nie wylancza naewt po wyjeciu kluczyka

martii
Forumowicz

przez martii » 2004-07-29, 00:33

wylaczanie wentylatora zalezy od prducenta niktorzy opel,cit maja zasilanie wiatraka zalaczane czujnikiem poza stacyja tak wiec kreca pomimo wylaczenia zaplonu
wv honda ma przechodzacy przez stacyjke <przynajmniej u mnie>
1. cos nie tak z czujnikiem temp
2. jak z kiedy czysciles clodnice?
ja mam nawyk cyszczenia chlodncy pare razy w roku /zewnetrzne - czyli przeplywnosc powietrza, zainwestuj 10plm w plyn do czyszczenia silnika, spryskaj chlodnice z 2 stron + ewentalnie silnik i komore jak masz ochote na polysk pod maska :!: WAZNE owin zaklej aparat zaplonowy :!: 10-15 min i cisnieniowka /karcher/
tylko trzeba pamietac zeby t robic na ostudzonym silniku :!:

chlodnice maja to do siebie ze lapia wszelki syf /owady, bloto, i inne syfy/ obnizajac efektywnosc chlodzenia

mufaz
Forumowicz

przez mufaz » 2004-07-29, 12:58

To naormalka,umnie tez sie wlacza wentylator przed polowa (kazda H tak ma) a co do wentylatora to chyba lepiej,ze chodzi bez kluczyka(masz pewnosc,ze po wyjsciu z auta twoj potworek sie ochlodzi)
civic jajko