witam ostatni nagle zaczela mi sie zacinac skrzynia w moim edku na luzie nie moge wbic zadnego biegu zdazylo mi sie juz to kilka razy nie wiem dlaczego?pozatym czesto nie chce zatrybic wstecznego zalalem nowy olej mtf wczesniej (nie wiem czy to wina tego nowego oleju czy zbieg okolicznosci po wymianie jezdilem kilka dni i bylo wporzadku) no i jeszcze pierwszy raz zaciela mi sie potym jak jakas smieszna calibra wjechala mi w dupe...
sprzeglo jest raczej wporzadku podciagnelem troche linke wczoraj znowu mi sie zaciela na podjezdzie pod kraweznik moze to byc poducha silnika bo tak powiedzial mi znajomy ?
skrzynia zacina sie na luzie i nie mozna ruszyc dzwignia
Ło, wcale gałką nie umiesz ruszyć? czy bieg żaden nie chce sie wbić? bo jak problem z wbiciem biegu to prawdopodobnie tarcza sprzęgła, chociaż jak za innym razem miałem tarcze dojechaną osttro to tez był problem z czymkolwiek aby zrobic bo się jakby zaklinowało, miałem wtedy sprężynke która jest na tarczy połamaną na 3 części i sobie latała luźno w środku i masakrowała wszystko (docisk, śruby z koła pasowego), aha oderwany był tez kawałek z samej tarczy sprzęgła, część przy mocowaniu sprężynki
Agencja reklamowa, projekty graficzne, druk materiałów reklamowych, strony i sklepy www
jak sie zatnie to nie moge wogule ruszyc galka! pozatym nagle (zniknal) mi wsteczny i wogole nie moge wbic czasami wczesniej mi nie wchodzil albo szedl po zebach a teraz wogule nie moge czuc opor
Mam bardzo podobna sytuacje, czasem zacina mi sie 1,2 i wsteczny - nie moge ich wbic, jednak wtedy wbijam 3 potem 4 i wszystko wraca do normy - skrzynia pracuje idealnie.
Ostatnio jednak jadac w korku, w pewnym momencie zaciely mi sie wszystkie biegi musialem troche ze skrzynia powalczyc zanim wbilem 2, a jak juz riszylem to bylo ok.