ZMIANA DESKI ROZDZIELCZEJ :) KTO POMOZE W TEORII

bar_oo
Forumowicz

Samochód: CRX EE8 B16A1

ZMIANA DESKI ROZDZIELCZEJ :) KTO POMOZE W TEORII

przez bar_oo » 2008-03-20, 17:39

mam w domu nową deskę do swojego VITKA i teraz pytanko do tych co juz to robili ,na co mam bardzo uważać , czy jest tam jakiś niespodzianek który mozna zniszczyć ( panelu nawiewu???) czy na coś tzreba bardziej uwazac ,macie moze jakieś foty z demontażu deski????byłbym wdzięczny za cenne uwagi !!!
...B16A1 zamknięte w EE8... FOG LIGHTS+GATHERS 1.8 DIN+WIND DEFLECTORS+MAP LIGHT+ARMREST+MUD FLAPS+REMUS+PERSONAL BOX+MIRROR'S COVERS+HEADLIGHT WASHER+BUMPER POLE

atom1
Moderator

przez atom1 » 2008-03-20, 17:42

ja bym poczekal na twoim miejscu az bedzie cieplo (no chybaze masz cieply garaz) zeby plastik sie nagrzal beda lepiej zatrzaski odskakiwac, wiem ze troche z kablami jest motaniny potem je przyczepic no i trzeba uwazac i sie nie spieszyc powoli podwazac i lukac od spodu co jeszcze trzyma
http://demotywatory.pl/6670/MODERATORZY
moj feedback http://www.honda-crx.info/viewtopic.php?f=30&t=19664&p=203599&hilit=atom1#p203599
Mój warsztat: http://www.atomoto.eu

W I Ś N I A
Forumowicz

przez W I Ś N I A » 2008-03-20, 18:05

Ja rozbierałem sam i udało sie bez większych problemów.
Wszystko po kolei zegary, tunel srodkowy, panel nawiewu itd.... lekko do zobienia ;)

Lepiej to faktycznie robić w ciepłe dni, na spokojnie pootwierasz sobie drzwi , większy luz, no chyba że masz duży garaż.
EVOLUTION-części samochodowe

EVO-street team

bar_oo
Forumowicz

Samochód: CRX EE8 B16A1

przez bar_oo » 2008-03-20, 18:37

mam serwis CITROENA :) hehehe całą hale serwisową ,komplecik narzędzi :) nawet komputer ale do hondy nie spasuje :)

[ Dodano: 2008-05-04, 10:01 ]
UP
mam pytanko jeszcze bo właśnie szykuję sie do wymiany tej nieszczęsnej deski ,na ile śrub jest przykręcona ????wiem że jedna na podszybiu na środku ,potem inne są na podłodze te co trzymają panel środkowy ,coś jeszcze na boku jest????i jak są kable i skrzynka bezpiecznikowa przyczepione ????
...B16A1 zamknięte w EE8... FOG LIGHTS+GATHERS 1.8 DIN+WIND DEFLECTORS+MAP LIGHT+ARMREST+MUD FLAPS+REMUS+PERSONAL BOX+MIRROR'S COVERS+HEADLIGHT WASHER+BUMPER POLE

JOYFUL
Forumowicz

przez JOYFUL » 2008-05-04, 21:51

Więc Robercie "mówisz i masz" :) , co do tematu to sam poległem z demontażem i oklejałem deske w środku :D Widziałem też jakieś śrubki pod schowkiem i w tej wnęce z panelu gdzie jest zegarek, może coś pomogą.

Cień696
Forumowicz

przez Cień696 » 2008-05-04, 22:05

bedziesz mial kilka srubek od dolu tez trzeba powoli to robic i uwazac bo umnie akurat w ed9 bylo ciezko odkrecic kilka srubek bo sa na krzyzakowy srubokrekt i jakos mocno trzymaja... trzeba zdemontowac sobie na spokojnie kilka elementow np. dmuchawe wiekszy dostep bedziesz mial z pamieci ci wszystkiego nie powiem jak co szlo ale trzeba uwaz na panel nawiewu na te linki co sie zdejmuje bo moga ciezej schodzic a strasznie latwo to polamac no i nie odginaj zabardzo panelu bo tez trzasnie ogolnie to sporo zabawy takiej jest jak sie pierwszy raz robi aha i trzeba bedzie jeszcze ta linke zdjac co maske sie otwiera, licznik chyba tez trzeba zdjac to od szyby bedziesz mial 2 czy 3 srubki niewiem czy kierownicy nie bedziesz musial zdjac bo bedzie ciezko wyjac cala deske, kierownice odrecasz od tylu bedziesz mial 3 srubki jak dobrze pamieam
no i chyba ten taki tunelik co popielniczka idzie to tez osobno trzeba zdjac ( ale nie jestem pewien)
pogadaj z mti on niedawno rozkrecal chyba deske to moze ma lepsza pamiec niz ja hehe
ogolnie to rozkrecic to pol biedy ale skladac to by mi sie niechcialo ale jak mus to mus
powodzenia jak cos to pisz na moze pomoge
SPRZEDAM!
Części z CRX / ITR / CTR - Swapy b18 / k20 /
mozemy wstawic takze w rozne budy
potrzebujesz czegos to smialo pytaj ;)
784-933-899

dawcio21
Forumowicz

przez dawcio21 » 2008-09-09, 21:35

Napewno już zmieniłeś deske ale jeśli ktoś ma zamiar to robić i zajrzy do tego temtu to wykręcałem moją i niejest to ciężka sprawa ,wystarczy najpierw w manualu ze strony głównej oblukać gdzie są śrubki i bez problemu można zabierać się do odkręcania ,główne śruby to ta na środku podszybia, po bokach pod wylotami powietrza na drzwi, za schowkiem który trzeba ściągnąć i nadole za schowkiem na monety, kierownice trzeba ściągnąc ,liczniki też wykręcić, panel nawiewu niekoniecznie jak samą deske ściagasz,
I tak jak wszyscy piszą ze spokojem i powoli coby czegoś nieurwać

Powodzenia