atom osadza sie pyl z tarczy ktory trzeba wyczyscic. zreszta jak ktos lubi sie [lubiezne posuwanie dupa w tyl i przod] ze sprzeglem zamiast zrobic profi to ta metoda moze byc i przy ewentualnej sprzedazy powiedziec kupujacemu "naprawialem auto na odpie.rdol"
dobra dobra i tak chlopak zrobi po swojemu, na odpierdol to jest na uzywanych czesciach a nie ze nie wyczyscil skrzyni w srodku, moze jeszcze ja mial wyszkielkowac i odtluscic ? darujcie sobie
moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem jest wyciągnięcie silnika razem ze skrzynią
wyciągając samą skrzynie jest w mało miejsca do robienia czegokolwiek
bawiłem się z wymianą sprzęgła przez opuszczenie samej skrzyni ( nie mając kanału )
owszem da się ale jest to moim zdaniem niewdzięczna robota
a wyciągając silnik ze skrzynią roboty dużo więcej nie ma a masz bezproblemowy dostęp wszędzie
najlepiej wyjac skrzynie tak jak wiekszosc pisze.
z kanalu lub bez, wprawionemu w te klocki, powinno zajac to jakies 40min do 1h.
sam wyciagalem u siebie bez kanalu, samochod na kobylkach i jazda. troche niewygodnie na ziemi sie lezy, ale da sie samemu w 1h wyjac sprzeglo.
Ja wyciagnalem silnik i wlozylem drugi na podworku pod blokiem w jakies 4h. Potem pierwsze odpalenie. Sama skrzynia to mniej wiecej 3-4 kwadranse.
nie wyobrazam sobie wymiany sprzegla bez wyjmowania skrzyni. Po co sie gimnastykowac, jak wyciagniecie skrzyni to pare minut i masz dostep do wszystkiego luzem.