zalezy czy miales cos grzebane przy skrzyni badz silniku (chodzi mi tutaj o wymiane ktoregos z wymienionych) jezeli masz "oryginaly' to patrz na oznaczenie silnika i powinno byc dobrze , A9 i Z5 z reguly maja inne sprzegla (cale razem z zamachem)
bmk1607
przez bmk1607 » 2008-03-29, 16:27
nie wiem jak to u mnie dokladnie bylo bo z z5 na A9 to nie ja przekladalem, ale jak potem przekladalem z A9 na A8 to zadnych problemow nie bylo
juz pisalem to bez roznicy czy z5 czy a9 czy a8..wszystko zalezy od rocznika auta!!!jesli nie jestes pewny co siedzi pod maska,to rozebrac i tyle,,,to tak jak ze skrzyniami szly rocznikowo,opcja szukaj.bylo gdzies to opisane[ze dwa lata temu bylo walkowane],,,podaj nr skrzyni i silnika-moze cos z tego ustalimy....
Panowie i ja sie dołacze ja tez mam A8 i chciałęm sie dowiedziec jak tu jest z ta moca ile ja mam w koncu koni w A8 bo jeden mi dosrał ze 110 a juz wywaliłem kata i mam dolot
bmk1607
przez bmk1607 » 2008-04-02, 16:00
tak samo jak w A9 okolo 130 koni, ja mialem A9 przed A8 i tak samo chodził, no moze na poczatku ten A8 miał lepszy doł a gorsza góre(w porownaniu do A9) ale z czasem sie to jakos zmieniło. Ogolnie to wedlug moich pomiarow czasowych to chodzi tak samo jak A9.