no bardxzo dobrze nawet u mnie niestety tak nie jest i teraz juz wiem czemu mi gasl silnik - bo nie rowno chodzily tloki ;/
[ Dodano: 2008-04-04, 21:43 ] A MA KTOŚ SCHEMAT ROZRZADU? DOKLADNĄ ILUSTRACJE ZE WSKAZNIKAMI WŁASCIWEGO POLOZENIA WALU I KOLEK? w manualu szukalem ale jest tylko do silnikow na 1 walku rozrzadu (czyli wersja 1.5)
oj czy nie zbiegaja tego nie wiesz bo akurat kreska na lewym kole mogla byc idealnie pokryta z reszta obudowy a takie przesuniecie to tam nie gra roli..
oj czy nie zbiegaja tego nie wiesz bo akurat kreska na lewym kole mogla byc idealnie pokryta z reszta obudowy a takie przesuniecie to tam nie gra roli..
Kurcze no to panowie jest git ? czy nie ? bo po co mam kupować czujnik na darmo Może napisze tak ,auto chodzi bez zmian ,dokładnie tak samo jak przed pojawieniem sie błędu.
Odpala o.k, przyspiesza o.k ,spalanie o.k. musi być jakiś objaw jeśli przestawił by sie rozrząd ,czy nie ?
Było FWD EE8 1.6 Vtec
Było RWD S13 1.8 Turbo
Jest RWD E30 335i R6
darek AMS, sam sobie odpowiedz czy jest, na tym zdjeciu co dales nie widac w ogole kreski na lewym kole, a tylko same upy, bylo zrobic lepsza fote, zdjac kolo pasowe i reszte obudowy i bys wtedy wiedzial czy te na gorze pokrywaja sie tez ze znakiem na wale
bo teoretycznie wystarczy, ale jak chodzi dobrze i kolka faktycznie sie gorne pokrywaja to wcale bym tam nie szukal przyczyny tylko podmienil ten czujnik
w sumie nie trzeba zdejmowac kola pasowego zeby sprawdzic znak ,na plastikowej obudowie rozrzadu jest znak i na kole pasowym tez ,ja osobiscie wole zdjac pasowe bo to i tak chwila roboty
michal crx krak, chwila jak masz czym odkrecic, ale chyba sam dobrze wiesz jak ona jest kurewsko zakrecona, takze jak faktycznie jest znak na kole bo nigdy nie patrzylem to tez mozna tak zrobic
jest taki znak, sa w sumie cztery, jeden tzw ZZ i trzy troszke dalej do regulacji kata wyprzedzenia zaplonu
takze do sprawdzenia nie trzeba zdejmowac kola pasowego ani tej duzej oslony