Pierwsza jest pod klamką, za taką małą zaślepką.
Druga pod "rączką", tam jest taka czarna zaślepka również, wyciągnij ją i pod nią jest śruba.
Jest jeszcze trzecia śruba na samym rogu drzwi tam gdzie ćwiartka, ale jej odkręcać nie musisz.
Potem łapiesz boczek od spodu i ciągniesz do siebie, albo podwarzasz czymś.
Cały dół boczka jest na kilku kołkach ktore są prostopadłe do samych drzwi, jak już te kołki odskoczą na całej długości to sam boczek podnosisz do góry i powinien pięknie odejść.
Ja nawet jak bardzo ostrożnie i delikatnie chciałem oderwać spód to i tak dwa kołki poszły się pierdzielić. Po prostu plastik już jest taki kruchy że zamiast wyskoczyć z otworów, pękły w połowie i część została w boczku a część w drzwiach.
Daj znać czy to ci pomogło, jak nie to zrobię ci fotki, ale to dopiero jutro bo dzisiaj do późna w pracy siedzę.
"Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you." - Jeremy Clarkson
crash48 napisał(a):Druga pod "rączką", tam jest taka czarna zaślepka również, wyciągnij ją i pod nią jest śruba.
a ja nie mam tam nic takiego, tylko tą jedną pod klamką odkręcam i to wszystko, reszta zaczepy, ale może dlatego że mam boczki skórą obciągnięte.
Malycrx, nie zapomnij po odkręceniu tej śrubeczki za klamką wysunąć klamkę do przodu (nie do siebie tylko w stronę przodu równolegle z drzwiami) bo musisz odpiąć cięgna od zamka zanim zdejmiesz boczek, inaczej połamiesz klamkę wewnętrzną
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project