Siemano panowie mam pytanie odnosnie wachacze przedniego górnego porblem taki ze jest on jeszcze orginalny!czy mozna w nim wymienic sworzen gorny??jak tak to gdzie go szukac bo bylem w 3 sklepach i w katalogach nie ma gornego sworznia? prosze o pomoc!!
tego gówna z allegro to nawet nie bierz, szkoda czasu, roboty i pieniędzy, poszukam czegoś u siebie z GMB, chyba miał bym coś takiego, dam znać jutro
części do japońców firm: 555, TRW, CTR, SIR, SKF, FEBI, REINZ, CORTECO; raparaturki błotników UWAGA: masz problem z progami, jest teraz na to sposób, pojawiły się na rynku progi dedykowane do CRXa, cena 165,00zł za szt.
czasami zdarzało się że trzeba było go punktowo spawnąć, bo nie siedział sztywno, ale zdania są podzielone, jak by co to nowy wahacz mam za 150,00 Yamato
części do japońców firm: 555, TRW, CTR, SIR, SKF, FEBI, REINZ, CORTECO; raparaturki błotników UWAGA: masz problem z progami, jest teraz na to sposób, pojawiły się na rynku progi dedykowane do CRXa, cena 165,00zł za szt.
spoko, wszystko jutro, ze sworzniem jest taki myk, że jest on kijowo opisany i występuje w katalogu w innej kategorii, raz przez przypadek się natknąłem na niego, mam nadzieję, że go odnajdę
[ Dodano: 2008-03-27, 20:41 ]
herfson napisał(a):ale da rade go normalnie wymienic nawet jak sie go spawnie to bedzie git czy uszkodzi sie wtedy w jakims stopniu
jak go będziesz grzał w nieskończoność to pewnie się posypie, ale wystarczy go w dwóch miejscach cyknąć, więc wytrzyma
ja mam do wymiany wahacze gorne jaki koles mi to dzis powiedzial to troche sie wkuu.... ale auto plywa i mowi ze nie ma co zbieznosci ustawiac... najpierw wymienic. ale odziwo stukow nie slychac z zawiechy. ok powiedzcie mi czym beda sie roznily wahacze gorne za 120 zl a czym za 200 zl ?? chce miec sztywne auto na zakretach.
sztywność auta nie zwiększy Ci się od wymiany górnych wahaczy, a różnica w cenie to różnica w jakości, ja mam Yamato za 150,00/szt kpl. lub 555 za 170/szt kpl. te za 200,00 to pewnie z FEBI - porządny niemiec, ale ten za 150,00 spokojnie obleci
auto plywa, ma do wymiany jeszcze kon cowki drazkow. i powiedzial mi koles ze nie ma co ustawiac zbieznosci, lepiej wymienic wahacze i koncowki drazkow i pozniej ustawic. do wymiany mam jeszcze tuleje wahaczy tyl, to od mocowania amortyzatorow. auto na prostej strasznie dlugo reaguje na ruch kierownica ja kiera w lewe i juz ja prostuje a on dopiero jedzie w lewo i dupa zarzuca. wczesniej tego nie bylo dopoki nie wymienilem tulejki w przekladni i sworzni
no i mial racje ze nie ma po co ustawiac, bo po wymianie kazdej z tych rzeczy trzeba na nowo ustawiac, a po drugie jak sa luzy to nawet po ustawieniu za chwile sie przestawia :]
ja wymienialem u siebie 100% cale zawieszenie mix orginaly honda + NOK + przednie gorne wachacze "555" i zlego slowa nie moge o nich powiedziec a nalatalem juz sporo tysiaczkow ,oczywiscie zbieznosc obowiazkowa przod + tył (w moim przypadku)