tzn.kupiłem wczoraj ceerke z tym własnie błędem gość mówił ze robił remont silnika i po tym mu wyskoczył błąd jeszcze musze ustawić zawory bo grają jak w poldolocie(polonezie)
dobra, więc wygląda to tak że za tym błędem nr 9 może sie kryć pare usterek,
pierwsza, ta którą ja miałem to odwrotnie założone wałki rozrządu, ja tak miałem bo jakiś mechanior robiący remont silnika popitolił to i to zdrowo, na jednym wałku ma być zaraz przy kole rozrządu napis EXH i on ma byc na zaworach wydechowych, a na zaworach ssących ma być wałek z oznaczeniem IN,
dróga przyczyna to źłe ustawiony rozrząd
następna to padnięty czujnik identyfikacji 1-ego cylindra, znajdujący się na pierwszym wałku
ewentualnie padnięty jakis czujnik w aparacie zapłonowym
jak będziesz ustawiał zawory, przy okazji sprawdź czy wałki są na swoim miejscu, tzn IN ma być tam gdzie aparat zapłonowy, a EXH od strony kolektorów wydechowych, (oznaczenie jest na wałku po prawej stronie niedaleko koła rozrządu)
są to odosobnione przypadki kiedy jakiś spryciarz remontujący taki silnik zamieni ich kolejność, ale sie zdarzają
następną rzeczą jaką powinieneś zrobić to sprawdzić ust rozrządu, pojedź gdzieś gdzie bejesz miał pewność że znają sie na tym,
jeśłi i to nie beje przyczyną to trzeba szukać w elektryce, któryś z czyjników, ew obwód, ale to ostatnie sie praktycznie nie zdarza
longer jak coś to my z VENem mamy dobrego mechanika (znajomy VENa) robi nasze ceerki ... jak bedzie miał 3 ceerki do roboty to lepiej bo sie będzie bardziej znał :!: Mechanik jest dobry i niedrogi :!:
Dzięki chłopaki ale tez mam dobrego mechesa jak coś to dam wam znać narka
[ Dodano: Pon Sie 01, 2005 11:31 pm ] Witam!posprawdzałem wszystko i co sie okazało wałki były pozamieniane!!!!!!!!!Zrobiliśmy z kumplem tak jak ma być i jest wszystko oki ach ci polscy mechanikery